Vjenčanje: uljepšajte najvažniji dan u životu omiljenim cvijećem

Bilo da ste istinski ljubitelj cvijeća svih oblika, ili ste jednostavno poneseni euforijom oko svog vjenčanja zamislili cijeli događaj u pregrštu živopisnih latica, jedno je sigurno – svako vjenčanje ljepše izgleda kada je okićeno cvijećem sa svih strana. Iako izbor cvijeća zavisi isključivo od ukusa buduće mlade, postoji cvijeće koje se u ove svrhe tradicionalno koristi.

Među ružama, kalama, ljiljanima i gerberima, jedan cvijet se izdvaja kao vrlo poseban. U pitanju je orhideja. Ova kraljica među cvijećem dolazi nam u pregrštu najdivnijih boja zahvaljujući kojima može vaše vjenčanje učiniti nezaboravnim.

Blistava orhideja u svojim inzentivnim ljubičastim i ružičastim tonovima savršena je za stvaranje harmoničnog ambijenta na vjenčanju. Izražajna, zavodljiva i vrlo inspirativna boja može vam poslužiti prije svega za izradu vašeg bidermajera. Ljubičaste orhideje uz bijelu vjenčanicu djelovat će kao istinski bljesak akcentnih boja. Također kako bi naglasili njen značaj, možete se ogrnuti laganom maramom ljubičaste boje ili u svoju kosu ubaciti nekoliko cvjetova orhideje ove boje, piše ženskimagazin.rs

Dekoracije mladenačkog i stolova za goste orhidejama u centralnom dijelu predstavljaju najljepši način da obilježite vaš važan dan. Ljubičastim orhidejama najviše prijaju zelena i bijela boja kao pozadina, ali i neke nježne roze nijanse. Na reveru vašeg voljenog, ljubičasta orhideja biće suptilan znak da je on od sada pa na dalje samo – vaš.

Same po sebi orhideje su dovoljno graciozne da im nije potreban dodatni vid dekora. One vam mogu poslužiti za opisivanje oltara za vjenčanje ali i kao print na haljinama vaših djeveruša. A kao šlag na torti, i vaša svadbena torta može da bude ukrašena laticama orhideje, bilo prirodnim ili od šećera.