Kućni ljubimci sa vrlo niskim – pragom održavanja!

Home » Kućni ljubimci sa vrlo niskim – pragom održavanja!

Pored želje da imate kućnog ljubimca i date svojim mališanima priliku da odrastaju okruženi životinjama, uvijek se javlja pitanje brige o njima.

Čak i ako zaista volite životinje, klasični ljubimci poput pasa i mačaka zahtijevaju dosta pažnje i posvećenosti. Briga o ljubimcima je nešto poput brige o malom djetetu. U želji da vam pomognemo da pronađete idealnog ljubimca sa niskim pragom održavanja, sastavili smo listu onih među kojima sigurno možete da pronađete vašeg budućeg ljubimca.

Kornjače

Sama suština kornjače ogleda se u mirnoći i tihom postojanju. Kako bi bili sigurni da ste odabrali sortu koja ne raste mnogo, potražite pomoć stručnjaka, jer većim vrstama život u malom terarijumu neće biti baš lagan. Čišćenje terarijuma po potrebi i svježa voda svakog dana su sve što treba da obezbijedite ovom ljubimcu. Nije ih potrebno čak ni hraniti svakog dana.

Hrčak

Ovaj ljubimac predstavlja idealan izbor za roditelje male djece koji žive u malom stanu. Ne samo da su preslatki i da vam je za njihovu držanje potreban vrlo mali kavez, već su i nevjerovatne maze kada se naviknu na svoje vlasnike. Pored hrane i vode, ovim mališanima nije potrebno ništa više ako u svom kavezu imaju točak za trčanje.

Riba borac – Betta

Ova prelijepa vrsta ribice zvučnog imena pojavljuje se u živopisnom koloru i jednostavno je melem za oči. Nije joj potreban veliki akvarijum, naročito ako je držite samu u akvarijumu. Mužjaci ovih ribica znaju da budu agresivni jedni prema drugima, dok sa ženkama nećete imati tih problema, piše ženskmagazin.rs

 Papagaj 

Ako želite kućnog ljubimca koji potvrđuje svoje prisustvo, a da pri tom ne zauzima mnogo prostora, papagaj je idealno rješenje za vas. Ove male zanimljive ptičice nisu toliko glasne kao njihova velika braća a uz malo truda možete ih naučiti i da ponešto kažu. Druželjubivi su, a voda i hrana treba da im se daju po potrebi.