Najbolje ideje za proljetno uređenje terase i balkona…

Home » Najbolje ideje za proljetno uređenje terase i balkona…

I dok nestrpljivo čekamo da zima završi, vrijeme je da planiramo koje boje proljeća da unesemo u naš dom i osvježimo nakon tmurne godine koja je iza nas. Boje u našem okruženju se lagano mijenjaju, postaju svjetlije, blistavije i svježije. Proljeće je definitovno najljepše doba za provođenje vremena na otvorenom. Ako u svom posjedu imate terasu ili manje dvorište, vjerovatno već tražite ideje za njihovo ukrašavanje u proljetnom stilu. Danas posvećujemo upravo proljetnom dekoru, koji će vam boravak na otvorenom učiniti ljepšim iskustvom.

Boje i stilovi

Prije svega odaberite stil koji vam se najviše dopada. Većina ljudi će odabrati stil koji imaju već u svom domu, ali uvijek možete odabrati neku smjeliju varijantu budući da se radi o odvojenom prostoru.

Drugi korak je da razmislite o namještaju i dodacima koje biste upotrijebili da kreirate jedinstvenu atmosferu na vašoj terasi. Ukoliko ste naprimjer odabrali boho stil, vedrije boje bi vas mogle itekako inspirisati. Skandinavski stil s druge strane bi mogao da bude opisan u crno-bijelom tonu.

Dekor

Nezaobilazni dio svake dekoracije je definitivno cvijeće i zelenilo. Vaši vrtlarski talenti su uvijek dobrodošli, kako biste stvorili jedinstveni prikaz. Možete posegnuti sa živopisnim namještaje, detaljima od kovanog gvožđa ili nekim pletenim komadima za stvaranje romantične atmosfere.

Kada govorimo o tekstilu, bilo da su u pitanju manji tepisi, zavjese ili jastuci, odaberite neke lijepe svijetle nijanse. Fenjeri i lampioni su također nešto što će dati dodatni šarm vašem proljetnom izgledu otvorenog prostora.