Stiliziranje, dizajniranje i modeling poslovi su kojim se bavi talentirana Stankica Stojanović iz Banje Luke. Njene savjete, kada je stil u pitanju, poštuje i sluša veliki broj ljudi, kako onih iz javnog života, tako i onih koji žele izgledati dobro.

Nedavno je poštovaoce svog rada obradovala s novom kolekcijom – Stankica suits.

 – Krenula sam s jednom idejom, a to su ženska odijela. No, shvatila sam da prije toga treba pokazati ženama ko sam ja, i kakav je moj stil – šta imam da im ponudim i šta mogu očekivati u budućnosti. Onda sam došla na ideju da želim kreirati proizvod koji je versatilan i koji će povezati različite stilove, odnosno proizvod koji ima više namjena. Tako je nastao famozni body – kaže Stankica, te ističe:

– Iako zvuči kliše, ali moja ideja i s bodijem, a i generalno s modom, je biti drugačiji. Uvijek sam voljela ulični stil, ali sam svom brendu željela dodati taj “ekskluzivitet” visoke, odnosno mode koja potiče iz ateljea i koja neće biti masovna proizvodnja. Moj Vuk i ja planiramo da ova mini kolekcija, kao i svaka sljedeća i sve što budemo radili u budućnosti preovladava modernim krojevima, siluetama i savremenim tkaninama. Može se reći da smo kreirali kolekciju u kojoj svaka djevojka može da pronađe nešto za sebe, bez obzira na to kakav je njen lični stil. Ovaj brend možda ne zna šta želi da bude kad poraste, ali je ovdje da ostane.