Tajne Marilyn Monroe

Home » Tajne Marilyn Monroe

Ikona stila, Marilyn Monroe, ostala je zapamćena po istančanom ukusu za modu i stil.

Ova nekadašnja holivudska diva imala je i svoje beauty trikove, tajne…

Njegovana kosa

Njen zaštitni znak bila je njegovana kosa. Kao mlada djevojka prešla je iz njene prirodne smeđe u platinastu boju i to je bio pun pogodak. Uz to je njegovala svoje lokne i uvijek izgledala zanosno.

Vlastiti parfem

Kada su Marilyn jednom pitali šta nosi u krevetu, izjavila je: “Samo pet kapi Chanel 5” i tako ušla u historiju. Ako želite biti zapamćene, odaberite jedan parfem koji će biti vaš zaštitni znak.

Crveni ruž

Još jedan njen zaštitni znak bile su i crvene usne. Kako bi našle odgovarajuću nijansu, gledajte kako vam se slaže ne samo uz ten, nego i uz boju očiju. Narandžasto-crvena odlično ide uz svijetlo smeđe i zelene oči, a jarko crvena je rezervirana ” za plave i tamno smeđe oči.

Blistava koža

Marilyn je svakodnevno vodila računa o koži. Hidrirala je kožu četiri puta dnevno. Nije neophodno da se mažete po cijele dane, ali u svoju rutinu barem uvrstite korištenje dnevne i noćne kreme.

Naglašene trepavice

Tajna Marilyn Monroe za predivne duge trepavice bila je u umjetnim trepavicama. Danas imamo ekstenzije trepavica koje će učiniti da nam trepavice svaki dan izgledaju savršeno uz minimalno truda.