Pozdravite Chok Chok sjaj!

Home » Pozdravite Chok Chok sjaj!

Vodeća beauty kompanija predstavlja jedinstvenu kolekciju proizvoda koji dolaze iz K-Beauty postojbine, koji su obogaćeni pravim korejskim ekstraktima

Avon je otputovao u Južnu Koreju, dom najpopularnijeg tipa njege kože, kako bi otkrio tajnu korejske “Chok Chok” prozračne i elastične kože. Rezultat ove misije je jedinstvena kolekcija najpopularnijih korejskih beauty proizvoda, koje je za Avon kreirao svjetski priznat korejski dobavljač koji sarađuje sa brojnim svjetskim kozmetičkim brandovima.

Od maski za lice, područja ispod očiju te maski za usne, svi proizvodi su obogaćeni autentičnim korejskim ekstratkima poput legendarne biljke cica. Stoljećima korištena u Kini kao tradicionalni lijek, njena posebna svojstva su otkrivena kada su povrijeđeni tigrovi viđeni kako se valjaju u poljima ove biljke kako bi zaliječili rane na svojoj koži. Cica je K-Beauty najpopularniji sastojak, idealna za umirenje kože.

Ostali sastojci ove kolekcije su šećerni javor, prirodni izvor alfa hidroksilne kiseline (AHA), koja pospješuje uklanjanje odumrlih ćelija kože i daje koži blistavi, “stakleni” izgled; trio superfood sastojaka chaga, shiitake i marsutake gljiva, obezbjeđuje hidrataciju i daje koži sjaj. Akacija, korejsko mlijeko, korejski lotus, sok breskve i drugi korejski najbolji sastojci upotpunjuju ovu inovativnu kolekciju koju možete naći ekskluzivno u Avonu.

FUN FACTS

Šta je to K-Beauty?

Dakle, ukratko Korean Beauty ili K-Beauty je linija njege za kožu i beauty proizvoda koji su inspirisani trendovima koji dolaze iz Južne Koreje koji potiču primarno iz Seula. Zahvaljujući sastojcima poput puževe sluzi, proizvoda za čišćenje lica s balončićima i sheet maskama za lice, K-Beauty je napravila pomutnju u svijetu njege kože, i svi žele da je imaju.

 Šta je čini drugačijom?

Pravo pitanje je šta je ne čini drugačijom? K-Beauty je potpuno drugačiji način posmatranja njege kože. Zaboravite na čišćenje, toniranje i hidrataciju, K-Beauty rutina uključuje najmanje 10 koraka. Cilj je postizanje mladolike, kože svježeg izgleda koja izgleda savršeno i bez šminke. Potpuno drugačiji pristup od onoga na našim prostorima, gdje je trend kako prekriti nesavršenstva kože.