Pet brzih načina za ublažavanje stresa na poslu

Home » Pet brzih načina za ublažavanje stresa na poslu

Čak i ako volite svoj posao, on može biti izvor stresa

“Prevarite živce”

Ako imate stresan posao, pokušajte zamijeniti uobičajene čajeve i kafu s biljnim sokovima. Kamilica i đumbir umiruju probavni sistem i prigušuju jake emocije. A esencija lavande pomaže u obuzdavanju živaca.

Dišite dublje

Stručnjak za respiratornu gimnastiku Brian Hessi preporučuje izvođenje jednostavnih, ali učinkovitih vježbi. Uzmite nekoliko laganih, dubokih udaha kroz nos, izdahnite kroz usta. Učinite isto, ali s dodatnim radnjama: prekrižite ruke preko prsa, oslonite laktove na trbuh. Ova vježba će dati najveći učinak ako izdišete opuštajući glasnice – ali bolje je da u ovom trenutku nema znatiželjnih kolega pored vas.

Koristite pravu aromu

Pripremajući se za važne i teške pregovore, poželjno je na odjeću u kojoj namjeravate doći na sastanak nanositi nekoliko kapi ulja od sandalovine (ili ih nanijeti na kožu). Stručnjak za aromaterapiju Robert Tisserend objašnjava da neki mirisi smiruju za vrijeme stresnih situacija.

Uzmite time-out

Nije tajna da se napetost naglo povećava – i trebali biste je se odmah riješiti. Neka vam pravilo bude organizirati mali predah svakih sat vremena. Razgovarajte nekoliko minuta s kolegom o temama koje nisu vezane za posao, prošetajte po spratovima. Ova aktivnost će vam omogućiti da se opustite i počnete raditi sa svježim mislima.

Naučite se reći “Ne”

Psihologinja i autorica knjige “Snaga i mudrost: novi način za ženu” Priscilla Marotta kaže: “Žene često imaju problema s vlastitim granicama. Razlog leži u činjenici da ne volimo razočarati ljude čije nam je mišljenje važno, a uvijek nastojimo izgledati bolje. ” Prije nego se dogovorite za još jednan odgovorni zadatak, odmjerite prednosti i mane prije nego što kažete da. (Elle.hr)