Ovo morate vidjeti, posjetiti, kupiti

Home » Ovo morate vidjeti, posjetiti, kupiti

Preporuke

Stanišići, smiraj za dušu i tijelo

U srcu semberske ravnice, tri kilometra od Bijeljine, nalazi se prava oaza mira, odmor za dušu i tijelo – Etno selo Stanišići. Naime, radi se o selu od 20-ak autentičnih drvenih kuća, mljekarom, vodenicom, kovačnicom, hambarom za žito, starim kućama i velikom gostinjskom kućom. Ukoliko ste ljubitelji sela, čistog vazduha i prirode, ova destinacija je idealna za vas.

Cipele za toplije dane koji dolaze

Zimi se lagano nazire kraj i uskoro nam dolaze topliji dani koje svi s nestrpljenjem iščekujemo.To ujedno znači da možemo skloniti tešku obuću iz cipelarnika, te izvaditi one laganije, ili se počastiti novim parom. Ukoliko ne znate gdje nabaviti cipele za toplije dane, topla preporuka je Deichmann, čije poslovnice možete pronaći širom naše zemlje.

Pješčane piramide kod Foče – Bosanski Colorado

Pet kilometara od Miljevine u mjestu Šljivovica, nedaleko od Foče, nalazi se geomorfološki fenomen, prirodne pješčane piramide koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Oni koji su posjetili ovaj kraj uvjerili su se da se radi o nesvakidašnjoj ljepoti. Ukoliko još niste vidjeli ovaj netaknuti fenomen prirode, kojeg nazivaju Bosanski Colorado, vrijeme je da to učinite.

Sarajevska žičara, atrakcija bh. prijestolnice

Simbol glavnog bh. grada zasigurno je Trebevićka žičara, koja je svojim radom ponovo oživjela Trebević, najbliže izletište Sarajlijama. Trebevićka žičara radi od 9 do 18 sati. Cijena povratne karte za bh. građane je 6 KM, a posljednja vožnja s Vidikovca kreće u 18 sati. Ne propustite priliku da vidite Sarajevo iz ptičije perspektive i napravite selfie koji osvaja na društvenim mrežama.