Bilsena Šahman: She is Mercedes!

Home » Bilsena Šahman: She is Mercedes!

 “Jednostavno, iskustvo vožnje Mercedesa je neuporedivo sa svim drugim autima i s aspekta udobnosti i s aspekta sigurnosti, pa i samopouzdanja. Drugačije se osjećate”

Magazin Ladies In i Mercedes-Benz u prelijepom ambijentu hotela Hills, na drugom po redu eventu She’s Mercedes Fashion Dinner, okupili su utjecajne predstavnice bh. modne, biznis, kulturne i društvene scene. Elegantne, uspješne, odvažne i lijepe, dame su se smjenjivale ispred She’s Mercedes walla pozirajući fotografima, vidno oduševljene novim Mercedesovim modelima A i C klase, koji su im te večeri predstavljeni. Slučajnim izvlačenjem, jedna od njih postat će i ovogodišnja brend ambasadorica dobivši tako priliku da izabere i testira jedno od novih Mercedesovih vozila.

Riječ je o Bilseni Šahman, direktorici službe prodaje i nabave u cijenjenoj farmaceutskoj kući Oktal Pharma. Uspješna magistrica farmacije i diplomirana kozmetologinja također je razvila i svoj vlastiti biznis, posjeduje dermokozmetoliški centar u kojem upošljava šest mladih ljudi. Majka je dva sina od kojih jedan već ima vlastiti biznis, dok je drugi gimnazijalac. Aktivna je učesnica društveno-političkog života, bori se za bolji zdravstveni sistem i prava žena.   

Dame žele i trebaju dobar automobil!

Svoje utiske o vožnji Mercedesa prenijela nam je nekoliko dana nakon što je preuzela kormilo Mercedesa A klase crvene boje. Podsjetili smo se najprije trenutka kada je proglašena Mercedesovom brend ambasadoricom i njene reakcije kada je čula svoje ime.

–  Nikada nisam ništa dobila. Iznenadila sam se toliko da sam se zapitala: “Šta ću sad?”

Bilsena ranije nije vozila Mercedesove automobile, a kako inače koristi ručni mjenjač, osim što je ovoga puta doživjela toliku lakoću vožnje, kao da krstari, automatik automobil, bez obzira što iziskuje navikavanje, u njen život unio je i spoznaju koliko je zapravo jednostavnije upravljati automobilom s automatskim mjenjačem.

– Poslovna žena mora imati siguran i udoban automobil. To su moje osnovne preferencije, a veliku pažnju obraćam i na boju vozila. Kako mnogo putujem, a naši putevi i nisu baš sigurni i dobri, naravno da u prvom planu mora biti osjećaj bezbjednosti i komfora. I na boljim putevima, gdje se brže vozi, još više moramo voditi računa u kakvom se autu nalazimo. Ako bih šaljivo upoređivala automobile, rekla bih da je Mercedes kao burek među pitama (smijeh) – govori Bilsena, nastavljajući:

– Jednostavno, iskustvo vožnje Mercedesa je neuporedivo sa svim drugim autima i s aspekta udobnosti i s aspekta sigurnosti, pa i samopouzdanja. Drugačije se osjećate. Nekada su samo muškarci imali fetiš prema automobilima, a sada su i dame te koje žele i trebaju dobar automobil.

Nije samo uvijek ljubazna Bilsena bila oduševljena Mercedesom A klase, nego i njeni dječaci, koji su odmah odlučili podržati mamu i istražiti sve tehničke performanse auta koji će voziti u narednom periodu.