Zaposlenici dm-a srcem za zajednicu

Home » Zaposlenici dm-a srcem za zajednicu

Kompanija dm ni ove godine nije zaboravila građane koji su u stanju socijalne potrebe te su se u decembru, mjesecu darivanja, dm zaposlenici ponovo potrudili uljepšati im predstojeće blagdane pripremivši 1.730 poklona koje su uručili na njihove adrese. U šest narodnih kuhinja u gradovima: Banja Luka, Brčko, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Zenica dm je pred praznike osigurao i posebne obroke za korisnike

„Zaposlenici dm-a već drugu godinu zaredom pripremali su poklone za naše sugrađane koji su u potrebi. Ove godine pripremljeno je 1.730 poklona od strane dm zaposlenika dok je kompanija dm donirala isto toliko obroka za korisnike narodnih kuhinja. Na ovaj način želimo sugrađanima poručiti da mislimo na njih i da im želimo biti blizu u periodu godine kada nam je blizina drugih iznimno važna.“ – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Uz pripremu poklona i obroka, dm zaposlenici tokom decembra proveli su 216 radnih sati volontirajući prilikom pripreme obroka u narodnim kuhinjama. Njih 27 jedan uobičajeni radni dan darovali su onima koji su potrebi. „Pod motom Srcem za zajednicu svim zaposlenicima omogućeno je da tokom godine jedan plaćeni radni dan provedu u društveno korisnom radu. U protekloj poslovnoj godini tu mogućnost iskoristila su 122 zaposlenika poklonivši svoja 954 radna sata.“ dodala je Isaković.

Podršku za podjelu poklona i obroka dm-u i ove godine pružile su lokalne organizacije te poslovni partneri.