Ladies in dobitnica priznanja Larisa Cerić osvojila bronzu u Kini

Home » Ladies in dobitnica priznanja Larisa Cerić osvojila bronzu u Kini

Larisa Cerić, dobitnica priznanja za doprinos sportu i nesalomljivi takmičarski duh na Ladies in Awardsu osvojila je treće mjesto na Mastersu u Kini

Najbolja bh. džudistkinja krunisala se bronzom na Mastersu koji se održao u gradu Guangzghou u Kini. Masters je dio World Toura gdje nastupa po 16 najboljih na planeti u svakoj od težinskoj kategoriji.

Ovo je zasigurno još jedna sezona iz snova za našu sportsku heroinu. Larisa je osvojila treću medalju na ovom najprestižnijem takmičenju, pa je uz srebro sa Evropskom prvenstvu i bronzu sa Svjetskog prvenstva, kao i prvo mjesto na Grand Slamu, uistinu se radi o sezoni iz snova. Ponosni su svi aktivisti JS BiH, ponosan je njen trener Branislav Crnogorac, Arijana Jaha i svi treneri koji učestvuju u kreiranju vrhunskog sportskog stvaralaštva. Judo sport u BIH i u ovoj sezoni potvrdio je epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH, a naša heroina Larisa Cerić takođe je ovjerila epitet najbolje sportašice ikada u BiH – saopšteno je iz Judo saveza BiH.