Merima Dževdetbegović: Jača od svih izazova

Home » Merima Dževdetbegović: Jača od svih izazova

Već tri godine je Merima Dževdetbegović na poziciji zamjenice direktora Mesne industrije Menprom iz Tuzle direktno učestvujući u strateškom razvoju kompanije, tehnološkom razvoju novih proizvodnih pogona i tehnoloških linija, a također obavlja i odgovorne rukovodilačke poslove. Magistrica higijene i tehnologije namirnica animalnog porijekla uz dobru organizaciju, disciplinu i pasiju prema poslu spretno prilazi svim novim izazovima pretvarajući svakodnevnicu u dobro osmišljen program. Sretno je udata za Mirzu, njen veliki životni oslonac, koji je uvijek spreman da je sasluša, podrži i razveseli. Plod njihove ljubavi su jedanaestogodišnji sin Faruk i petogodišnja kćerka Nora. Pogledajte kako izgleda dobar balans između poslovnog i privatnog života

6:30 Moj radni dan počinje buđenjem oko 6:30. Dok suprug kuha kafu, ja spremam doručak za djecu, koju razbuđujemo uz omiljenu muziku. U narednih pola sata mi uz kafu, a oni uz doručak, dogovaramo naše obaveze i raspored za dan koji nam predstoji. U ovim momentima zaista uživamo i nastojimo svaki dan započeti veselo.

8:30 Po dolasku na posao nastojim s osmijehom na licu obići sve kancelarije i kolegama poželjeti uspješan radni dan. Potom u miru svoje kancelarije najprije pregledam e-mail poštu i kalendar, te sastavim raspored dnevnih obaveza. Sljedećih sat vremena analiziram finansijske i izvještaje prodaje od prethodnog dana, kao i plan proizvodnje za dan koji predstoji.

 10:30 Vrijeme je za pauzu za doručak koju koristim da u restoranu u okviru firme zajedno s kolegama uživam u ćaskanju i finom obroku. Veoma često se upravo iz ovih opuštenih razgovora stvori mnoštvo dobrih ideja.

 12:00 Oblačim radnu uniformu i odlazim u obilazak proizvodnih pogona. Tokom obilaska provjerim kako sve funkcionira i konstatiram da li ima nekih poteškoća. Direktni kontakt s proizvodnim procesima i u njima angažiranim radnicima pomaže mi da unaprijedim efikasnost same proizvodnje.

 13:00 – 16:00 U ovom periodu sam najčešće na dogovorenim sastancima, te koristim priliku da s najbližim saradnicima sumiram radni dan.

16:15 Kraj radnog vremena i odlazak po kćerku u vrtić, pripremanje ručka i lagani odmor u porodičnom okruženju.

19:00 Ovaj period koristim za neki vid rekreacije, najčešće jogu i trčanje. Kada je lijepo vrijeme, volim šetati u prirodi, voziti bicikl sa suprugom i djecom, družiti se s familijom i prijateljima. Poslije lagane večere sa sinom popričamo o njegovim školskim obavezama i aktivnostima, te veoma često svi zajedno pred spavanje koji put i zaplešemo.

 23:00 Nekoliko stranica knjige i utonem u san.