Melisa Ahmedbegović-Pjano, dobitnica priznanja na području oftalmološke struke

Home » Melisa Ahmedbegović-Pjano, dobitnica priznanja na području oftalmološke struke

Medicinska direktorica

Priznanje za izvrsnost na području oftalmološke struke

Melisa Ahmedbegović Pjano Medicinski fakultet završila u Sarajevu 2001. godine, a kako kaže medicinu, kao jedan od težih studija, izabrala je jer voli izazove. Za konačnu odluku o životnom pozivu inspirirale su je humanost, kao i komunikacija s ljudima. U medicini je pronašla oboje. Kako je, ipak, željela specijalizirati granu medicine koja je hirurška, a istovremeno i nježna za ženu, te joj ostavlja prostora za porodicu, oftalmologija je bila odličan izbor.

Medicinska je direktorica najuspješnije oftamološke klinike Svjetlost u bh. glavnom gradu. Melisa se brine za uspješne operacije, odgovornost tima, medicinske novitete, stručna usavršavanja i edukacije. Njihovom radu svjedoči i specijalno priznanje za razvoj klinike koje joj je uručeno na svečanom obilježavanju 20. rođendana „Svjetlosti“ u Zagrebu.

– Ponosna sam na veliki broj obavljenih zahvata do sada, ali na to gledam više kao nagradu za uloženi veliki trud i rad u proteklim godinama, te kao podsticaj za još veću brigu i prenošenje iskustva na mlađe kolege. Nakon obavljenog zahvata pacijenti su najprije oduševljeni lakoćom same procedure s obzirom da im se objasni svaki sljedeći korak i često operacija protiče čak u opuštajućem razgovoru. Najemotivnije su, ipak, prve jutarnje kontrole kada pacijenti opisuju svoje doživljaje nakon što su ujutro otvorili oči i ugledali svijet oko sebe. Česte su tada i suze radosnice i zagrljaji između nas koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim– kazala je Melisa.