Postignite harmoniju u poslovnom okruženju

Home » Postignite harmoniju u poslovnom okruženju

Chi gong, vježbe vještine idealne su za kompanijske uslove

Osnovna filozofija ovih vježbi je jednostavnost, ravnoteža, sklad, odnosno povratak prirodnom stanju čovjekovog tijela. One ne zahtijevaju fizičku kondiciju, niti upotrebu snage i sile.

Vježbe su jednostavne za praktikovanje i ne zahtijevaju veliki prostor. Idealne su za vježbanje u kompanijskim uslovima jer se nećete preznojiti, a osjetit ćete relaksiranost, smirenost i smanjenje količine stresa. Već nakon pola sata možete biti spremni za nove radne izazove.

Mnoge svjetske kompanije uvele su program čigong vježbi jer se pokazalo da produktivnost zaposlenih nakon samo pola sata vježbanja drastično raste. Takođe, uspostavljaju se bolji međuljudski odnosi, pa su ove vježbe skraćeni tim bilding.

Chi gong su vježbe disanja, vizaualizacije i pokreta koje jačaju unutrašnju energiju (chi), i sve organe u tijelu. Relaksiraju um i tijelo, jačaju tetive i zglobove, pojačavaju pokretljivost mišića, pomažu da krv – chi stiže u svaki opušteni dio tijela, regulišu funkcije nervnog sistema, otklanjaju stres, dovode u ravnotežu funkcije unutrašnjih organa, pojačavaju imunološki sistem, uravnotežavaju rad žlijezda sa unutrašnjim lučenjem, dovode do visokog stepena koncentracije, povećava samopouzdanje, smanjuju ljutnju, bijes, pohlepu, brigu. Posljedica vježbanja čigonga je zdravo tijelo i zdrav duh.

Šta dobivate?

Vježbanjem iscjeljujete svoj um, tijelo, misli, pretvarate negativno u pozitivno, crno u bijelo. (Cdm.me)