Donatorsko veče Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“

Home » Donatorsko veče Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“

Nakon javljanja uživo, TV1 priprema specijalno izdanje emisije „Ja biram goste“

Nakon polusatnog prijenosa donatorske večeri (od 19:30 do 20 sati), koju sutra (utorak) u Klubu u 1 u Sarajevu organizira Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“, u programu TV1 bit će emitirano specijalno izdanje emisije “Ja biram goste”. Emisiju će uređivati i voditi Atifa Buldić-Bešić, predstavnica Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, te će gledateljima TV1 ispričati kako ju je do ovog posla dovelo teško životno iskustvo i velika borba nakon što je njena kćerka Nađa oboljela od akutne limfoblastne leukemije.

Atifa Buldić-Bešić će sa sa Aldijanom Hadžihajdarević, novinarkom i korisnicom projekta “Moja kosa tvoja kosa”, Violetom Čibukčić, izvršnom direktoricom Američke trgovinske komore i Aldinom Selimagić-Šljivo, psihologinjom Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, razgovarati o radu Udruženja, značaju projekta „Moja kosa tvoja kosa“, o periodu nakon liječenja, kao i značaju psihoterapije za djecu i roditelje.

Inače, organizator donatorske večeri okupit će u Klubu 1 poznate ličnosti iz privrednog, kulturnog, političkog, sportskog i društvenog života BiH, kao i sve druge ljude dobre volje koji će putem aukcije donirati novac za porodice čija su djeca oboljela od karcinoma i borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

  • Gledatelji TV1 će svoj doprinos moći dati pozivom na humanitarni broj 17010, a na aukciji zatvorenog tipa, nudit ćemo dresove sa potpisima bh. reprezentativaca, nakit, umjetničke slike. Na osnovu socijalne karte, socijalni radnik Udruženja će procijeniti kojim porodicama je pomoć najpotrebnija”, objašnjava Fikret Kubat, predsjednik Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka – te dodaje da će donatorsko veče biti organizirano u saradnji sa prijateljicom Udruženja Renatom Savić i TV1 kao prijateljem projekta.