Prepoznajte osmijeh kod ljudi: Je li iskren, koketan, zločast…

Home » Prepoznajte osmijeh kod ljudi: Je li iskren, koketan, zločast…
Ljudi mogu prepoznati nečiji osmijeh s razdaljine koja bi odgovarala dužini fudbalskog igrališta. Ova evolucijska osobina razvila se kako bi mogli razlikovati prijatelja od neprijatelja

Predstavljamo vam devet vrsta osmijeha i kako ih razumjeti, a temelje se na istraživanju Duchenne de Boulognea, francuskog neurologa iz koji je živio u 19. stoljeću.

1. Osmijeh sa zatvorenim usnama

Ovdje se radi o poželjnom osmijehu kod političara – pokazuje da čovjek zna nešto važno za vas, ali ne namjerava to podijeliti s vama. Ovaj osmijeh je lako prepoznati, sličan je onim na portretima, odglumljen. Osmijeh se vidi, ali zubi ne.

2. Iskrivljeni osmijeh

Ovakav osmijeh otkriva da je neko zbunjen. Jedna strana usana više ide prema gore, a druga prema dolje. Ova što ide prema gore bi značila da vas u budućnosti čeka nešto dobro, a ona koja ide prema dolje – da sve i nije u najboljem redu, prenosi Bright Side.

3. Prisilno osmjehivanje

To su oni dani kada neko nije raspoložen za osmijeh, ali situacija je takva da treba imati nasmiješeno lice. S jedne strane usne pokušavaju izgledati sretno i nasmiješeno, ali oči otkrivaju da to nije tako – u njima nema sreće niti veselja.

4. Iskreni osmijeh

Široki osmijeh i obrisi oko očiju otkrivaju čovjeka koji se smije od srca, iskreno, kao da najavljuje sreću svijetu oko sebe. Također, ova vrsta osmijeha je zarazna i svakoga čini sretnim.

5. Podsmijeh

To je osmijeh koji djeluje podrugljivo i pomalo izvještačeno. Usne su lagano zaobljene uglovima prema gore, a u očima se očitava neka vrsta neprijateljstva i mržnje. Ovakav osmijeh se odmah prepoznaje, a često krasi lica narcisoidnih tipova ljudi.

6. Samodopadni osmijeh

Usne su čvrsto stisnute, a jedan ugao je malo povišen u odnosu na drugi. Ovo je vrlo složen osmijeh za dešifriranje. Ovisno o dobi i osobi, može biti znak arogancije ili zadovoljstva, ali i koketiranja.

7. Osmijeh otvorenih usana

Ova vrsta osmijeha je odlična za fotografiranje ili selfije, ali može djelovati loše ako se stalno koristi. Inače, takva vrsta osmijeha djeluje kao da je neko preplavljen srećom, a možda nije te samo želi tako izgledati.

8. Koketni osmijeh

Ova vrsta osmijeha je vrlo slična onome kod samozadovoljnih ljudi, s razlikom što osoba koja koketira – gricka ili oblizuje usne. To je nevjerojatno tajanstveno, seksi i privlačno. Taj čovjek naprosto blista pa osmijeh izgleda još atraktivnije.

9. Pan Am osmijeh

Ovaj tip osmijeha je najlažniji od svih, a dobio je naziv po stjuardesama Pan Ama koje ga nisu skidale s lica. Usnice su lagano otvorene, kao da se pokušavaju osmjehnuti, no oči su bezizražajne i stroge. Nema emocija. (24sata.hr)