Svečano otvoren shop svjetskog brenda Hidesign

Home » Svečano otvoren shop svjetskog brenda Hidesign
Sinoć je u Sarajevu upriličeno svečano otvorenje poznatog svjetskog brenda Hidesign koji je na jednom mjestu okupio najpoznatija televizijska lica, modne dizajnere, te blogere i influencere sa bh. scene. Na ovom događaju zvanice su upoznate s pričom o Hidesignu, a u moderno uređenom shopu imale su i priliku vidjeti kolekcije torbi, cipela, naočala, jakni, te novčanika

Poput ostalih svjetskih brendovia, i Hidesign ima zanimljivu priču o svom nastanku. Naime, sve je počelo od male obrtničke radnje s dva zaposlena, a danas je Hidesign tekstilni gigant s preko 3.000 zaposlenih i radnjama širom svijeta. Hidesign je fokusiran na inovacije, ali s jakim temeljem u tradiciji i naslijeđu. Ovaj brend se ističe po estetici, sanzualnosti i visokoj kvaliteti materijala.

Zahvaljujući davno naučenoj vještini bojenja kože, moderne torbe dostojanstveno stare, a zanatska tradicija je vidljiva na detaljima, koji Hidesign izdvajaju od ostalih. Historija ove kompanije je obilježena pobunom protiv uniformnosti, kojoj su skloni masovni proizvođači.

Hidesign je nastao 1978. godine i vođen je strašću svojih zaposlenika koji dolaze iz različitih kultura. Od malih, alternativnih prodavnica u San Franciscu i Londonu, posvećenim i napornim radom kompanija je došla do toga da posjeduje 74 ekskluzivne radnje koje posluju u 23 zemlje svijeta.

Među zvanicama koje su poznate po svom istančanom ukusu između ostalih bile su Arduana Pribinja, Ana Bavrka, Emina Husedžinović, Lejla Zvizdić, Mirza Vranj, Arduana Lojo, Iza Razija, Ajla Habibija, Eda Bukvić, Zerina Šemsović, Alma Čengić, te Hajrudin Šišić. Program je vodio Sanel Hadžić, PR brenda.

O brendu: Hidesign je svjetski globalno uspješan brend u kategoriji „priuštivog luksuza“. Ekskluzivni ambijent prodavnica i vrhunski osmišljene revije, dodaju notu luksuza proizvodima. Naše prodavnice su uređene vrhunskih prirodnim materijalima, a negativan utjecaj naše proizvodnje na okolinu je smanjen na minimum. Svaki Hidesign komad je unikatan i ručno rađen. Mi ne poznajemo masovnu proizvodnju. Koristimo samo tradicionalne vještine izrade, koje dovodimo do savršenstva.