VRIJEME JE ZA VINSKI FESTIVAL! U petak počinje 14. Međunarodni Sarajevo Wine Weekend

Home » VRIJEME JE ZA VINSKI FESTIVAL! U petak počinje 14. Međunarodni Sarajevo Wine Weekend
Vinski festival Sarajevo Wine Weekend, najveća i najpoznatija bh. smotra vinskih i gastro izlagača, počinje ovoga petka, tačnije 19.10. u 16 sati. Festival se, kao i ranijih godina, održava u Domu Oružanih snaga BiH (Dom Armije) i trajati će dva dana

Iz organizacijskog tima festivala je saopšteno da će ove godine na festivalu sudjelovati 60 vinarija iz 6 zemalja, uz 20 gastro izlagača. Novitet festivala u odnosu na ranije godine su vinske svjetske premijere. Radi se o vinskim etiketama 10 vinarija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije koje će po prvi put biti predstavljene publici, a izuzetno su rijetke i proizvedene su u vrlo ograničenim količinama.

Sarajevo Wine Weekend je u posljednjih 14 godina, koliko se održava, izrastao iz lokalnih okvira i postao najznačajniji vinski festival ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regionu i ovom dijelu Evrope. Do danas, oko 700 izlagača je predstavilo svoja vina publici, a godišnje festival posjeti 4000 posjetilaca iz regiona i Evrope.

Festivalska vrata će biti otvorena od 16 do 22 sata, a po završetku zvanične satnice posljednjeg dana u Coloseum Clubu će se, tradicionalno, održati i NLB Sarajevo Wine Weekend After Party. Pored festivalskog dijela, na različitim lokacijama u gradu će se od četvrtka, 18. oktobra, održavati različita vinska dokađanja. Više o festivalu, programu i lokacijama događanja možete pročitati na www.sarajevowineweekend.com.