Jedan radni dan sa Irenom Miličević: Planiranje kao ključ uspjeha

Home » Jedan radni dan sa Irenom Miličević: Planiranje kao ključ uspjeha
Direktorica marketinga kompanije Mercator kaže kako se u poslu, ali i životu vodi planovima, jer jedino tako može postići sve što želi i balansirati između privatnih i poslovnih aktivnosti. Svako jutro započinje muzikom, a kada se želi odmoriti od stresnog dana, spas traži u zumbi, te kursu slikarstva koji pohađa s velikom ljubavlju

Priredila: Lejla Lojo-Karamehmedović; foto: Edvin Kalić

6:30

Biti žena u današnjem modernom radnom svijetu zahtijeva planiranje svakog dijela dana, jer bez organizacije, 24 sata nam ne bi bila dovoljna,…,(smijeh).

Trudim se da svaki dan počinjem na isti način, da se držim ustaljene rutine koja me čini zadovoljnom i spremnom za nove radne izazove. Jer, ako se po jutru dan poznaje, trudim se da moje jutro bude pozitivno. Najprije kratka  vježba ili meditacija, zatim mali zdravi doručak uz kavu ili čaj, te priprema za posao. Uz jutarnje rituale obavezna je glazba, kojom punim energiju za predstojeći dan i obveze.  Jer upravo jutarnju gužvu i nerviranje u prometu do dolaska na posao uspjela sam prevazići tako što u automobilu  pustim glazbu, vozim i  pjevam, smijem se i veselim idući u susret novom radnom danu.

8:00

Dolazak na posao i pravi početak radnog dana. Slijedi obavezan pregled pristigle elektronske pošte, plan aktivnosti za tekući dan, kratak briefing s timom. Oko 08.30 počinju prvi sastanci i već sam u „mašini“.  Raditi u jednoj velikoj firmi kao što je Mercator zahtijeva puno dinamike i umijeća prilagođavanja, što se i meni svakodnevno dešava. Jednom sam negdje pročitala i smatram to veoma bitnim: „Plan je nešto što se stalno mijenja, ali je planiranje ključ uspjeha“. Svi koji su u  retailu znaju da bi posao bio uspješno obavljen, mora biti pažljivo isplaniran. Nama uvijek nešto “gori“ , sve je „hitno“ i sve je trebalo „jučer“.

12:00

Pauza za doručak/ručak. Trudim se da svoju 30-minutnu pauzu iskoristim kvalitetno, tako da s kolegama pojedem neki zdrav obrok, malo se nasmijem, odmorim,  te izvučem iz radne rutine. Upravo na pauzama, kada smo u neformalnom razgovoru, rađaju se najkreativnije ideje našeg rada.

14:00-16:00

Pozicija direktora marketinga kompanije Mercator zahtijeva angažman i posvećenost u svim odnosima.  Kupci su nam, naravno, uvijek na prvom mjestu, ali veliku pažnju posvećujemo i poslovnim partnerima.

U ovo doba dana obično sam na internim ili eksternim sastancima, s nekim od dobavljača, marketinških agencija s kojima imamo suradnju ili na internim sastancima s predstavnicima ostalih sektora. Razvijamo poslovnu suradnju koja ima zajednički cilj.

Svakako ne zanemarujemo ni naše zaposlenike. Oni kompaniju čine posebnom i daju dodatnu vrijednost za istu.

Obilazak maloprodajnih dućana jedna je od mojih obveznih aktivnosti u ovom periodu ili periodu nakon završetka radnog vremena. Jer, dućan je  mjesto gdje dolazi do finalne i najdirektnije komunikacije s kupcima.

17:00

Uživam u svom poslu, pa mogu slobodno reći kako kraj radnog vremena veoma brzo dođe. Trudim se napraviti kratki rezime dana i određene planove za sutrašnje nove radne pobjede, pročistim svoj e-mail inbox i još jednom provjerim neophodne obveze za naredni dan. Nikada mi nije teško izdvojiti još malo vremena za svoje planove i strategiju budućeg rada.

17:30

Dolazak kući i početak mog novog radnog vremena – kućanice,…,(smijeh). Priprema večere, malo pospremanje po kući i užitak druženja s obitelji uz večeru (zovemo ga kasni zajednički ručak, jer mi, inače, nikada ne večeramo). Često nam se pridruži sestra sa svojom kćerkicom, te u glas svi pričamo o proteklom danu dok nam Mila zaokuplja dio pažnje. Obitelj ima najbitniju ulogu u mom životu. S njom sve počinje, ali i završava. Obitelj je naša mirna, sigurna  luka u svim razdobljima života.

19:30

U ovo vrijeme nastupa ono što zovem „MOJE VRIJEME“. To je doba dana kada se posvetim sebi, relaksaciji od obveza, nekim aktivnostima koje su odmor za dušu i tijelo. Fizička aktivnost mi je veoma bitna jer  dosta sjedim na poslu. Obožavam ples i glazbu, a najdraži su mi zumba i aerobik. Također, dva dana u tjednu odvajam za jogu i tečaj slikarstva koji mi je jedan od dražih hobija, jer smiruje um. I za kraj, kao svaka žena obožavam svog frizera kojeg posjećujem jedanput ili dvaput tjednom. A onda dolazi vikend i vrijeme za izlazak i druženje s prijateljicama. Obično se sastajemo petkom kojeg nazivamo „naš dan“. Večer izdvojimo za druženja, shopping  i odmor od proteklog radnog tjedna, a ponajviše uživamo u našim ženskim razgovorima.

23:00

Lagano počinju pripreme za spavanje. Trudim se leći najkasnije do 24:00, a prije odlaska u zemlju snova, vrijeme iskoristim za čitanje neke inspirativne knjige. To je također vrijeme kada analiziram dan iza sebe. Tako bolje razumijem ostvarene ciljeve i fokusiram se na budućnost. Također, ostavljam na punjenje svoj mobilni telefon, te  se u potpunosti posvetim sebi. Trudim se da sačuvam svoj duševni mir i osiguram organizmu dovoljno sati zdravog sna, jer sutra je novi dan i novi izazovi za koje želim biti u potpunosti spremna.

Laku noć.