Zavirite u raskošnu vilu oskarovke Meryl Streep

Home » Zavirite u raskošnu vilu oskarovke Meryl Streep
Kada ste žena koja je dvadeset puta nominirana za Oskara, osvojila ga tri puta, te u biografiji imate filmove od kojih većina važi za najbolja ostvarenja u historiji svjetskog filma, jasno je da možete da priuštite sve što poželite. U ovom broju vam predstavljamo vilu jedne od najpoznatijih glumica širom svijeta – Meryl Streep, žive legende Hollywooda.  Ovo je definitivno jedna od najljepših kuća poznatih koje smo do sada vidjeli, a u nastavku pogledajte kako izgleda ovo očaravajuće izdanje

Priredila: Ilma Jakubović

Slavna Meryl Streep kupila je luksuznu kuću smještenu u idiličnoj Pasadeni, California. Iako je jedna od najnagrađivanijih glumica s nevjerovatnih 20 nominacija za nagradu Oscar, proslavljena je holivudska diva pobjegla što dalje od Los Angelesa. Ovaj raskošni dom s predivnim pogledom na obližnju planinu San Gabriel, Streep je koštao 3,6 miliona dolara. Luksuzno izdanje osmislili su arhitekti Smith i William, a kuća koja zauzima više od 280 kvadratnih metara, osim ukusno uređenih soba, ima bazen, prekrasan vrt, terasu i mnoštvo sadržaja kao stvorenih za opuštanje.

Vila ima 4 spavaće sobe, 4 kupatila i ogromne staklene zidove koji okružuju dnevni boravak, koji krasi kamin obložen prirodnim kamenom. U okviru kuće nalazi se bazen kao i privatni spa, a unutrašnjost je opremljena s mnogo stila. Moderan namještaj čistih linija i odsustvo detalja omekšani su neutralnim i toplim zemljanim bojama.

Stepenište je skulpturalno i samo po sebi veoma lijep i efektan element u prostoru, a kuhinja je opremljena najmodernijim i veoma luksuznim uređajima koje su potpisali poznati dizajneri iz kuća kao što je Miele. Glavna spavaća soba ima vlastito kupatilo koje je opremljeno kao mini-spa.

Materijali koji su korišteni prilikom njene izgradnje su vrhunskog kvaliteta, a tu su i sigurnosni sistem koji se kontrolira mobilnim telefonom, garaža s posebnom ventilacijom i masivni stakleni zidovi su jedan od boljih elemenata, kako je prirodno okruženje divno.

Meril je odlučila da zadrži prvobitno postavljene prozore i vrata, zbog čega njen dom odiše jedinstvenom atmosferom. Očigledno je da su dizajneri enterijera bili inspirirani minimalističkim stilom, a sličan je slučaj i s besprijekorno uređenim dvorištem.