Savršen slijed VINA SLAVONIJE u sarajevskom Libertasu

Home » Savršen slijed VINA SLAVONIJE u sarajevskom Libertasu
Ispijanje dobrog vina, uz dobru hranu, u dobrom društvu, jedno je od najvećih  životnih zadovoljstava ljudske civilizacije.”

 U prelijepom ambijentu restorana Libertas, u Sarajevu, sinoć (20.09.)  s početkom u 19 sati ljubitelji vina imali su priliku uživati uz slijedove vrhunske kapljice dvije vinarije, koje “dijele” istu slavonsku goru Krndiju,  “PP Orahovica i Vinogradarstvo” i podrumarstvo “Krauthaker”,  uz pomno odabrana jela sjajnih stručnjaka.  

“PP Orahovica i Vinogradarstvo” i podrumarstvo “Krauthaker odlučili su organizirati ovu zanimljivu degustaciju, ne samo kako bi predstavili svoja vina već kako bi ukazali na podizanje svijesti o kulturi degustiranja vina, njenom gastronomskom značaju, te kako bi predstavili Vina Slavonije u cjelini i potakli njihov značaj među vinskim potrošačima u BiH.

Prisutni su svoja nepca nagradili izuzetnim okusima: Graševina 2017 PP Orahovica, Graševina 2017 Krauthaker,  Zelenac 2017 Krauthaker, Silvanac zeleni 2016 PP Orahovica, Frankovka 2013 PP Orahovica, Graševina kasna berba 2017 Krauthaker.

Bosna i Hercegovina višestruko je povezana s Hrvatskom društveno, socijalno, ekonomski, mentalitetom, zato ne čudi da je glavna i najrasprostranjenija sorta u Hrvatskoj, Graševina izrazito popularna i u našoj zemlji.  Krauthaker je s vinima prisutan na tržištu BiH već dugi niz godina, a PP Orahovica prije dvije godine krenula u osvajanje i našeg tržišta.

Nakon prezentacije, degustacije vina i konzumiranja ukusnih jela nastavljeno je ugodno druženje.

 Rekli su…

PP Orahovica

Mala Švicarska ili grad blizanaca, oba iz različitih razloga, česti su nazivi za grad Orahovica, udaljen 220 km istočno od Zagreba i 75 km zapadno od Osijeka.

 “Graševina, najpoznatija i najzastupljenija vinska sorta Hrvatske, prisutna već više od 100 godina, a glavna je sorta i u PP Orahovica. Ipak, ljupka osobnost Silvanca zelenog učinila je Orahovicu poznatom upravo po tom vinu.”

Igor Hruškar, PP Orahovica

Krauthaker:

Vinogorje Kutjevo u kojem se nalaze vinogradi i podrum porodice Krauthaker, idealno je vinogradarsko područje gdje se vinova loza uzgaja stoljećima. Tu višestoljetnu vinogradarsku i vinarsku tradiciju regije, uspješno nastavlja Vlado Krauthaker osvajajući za svoja vina brojna priznanja i medalje. Porodičnu tradiciju nastavlja kćerka Martina, koja je također počela osvajati međunarodna zlata.

“Prema onome što smo do sada kušali, ove nas godine očekuju odlična vina, a vinari i dalje trebaju vrijedno raditi na unapređenju kvalitete, ali i na promociji.”

Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina