Evo šta morate jesti ako cijeli dan sjedite u kancelariji

Home » Evo šta morate jesti ako cijeli dan sjedite u kancelariji
Ako cijeli dan sjedite na poslu, onda definitivno morate prilagoditi prehranu ” sjedećem” načinu života

 Kako naše tijelo evolucija nije stvorila za sjedenje nego za kretanje, to ima veliki utjecaj (i to loš) na naš organizam, od kondicije koja nam od nekretanja tako opada da na kraju ne možemo s lakoćom propješačiti ni kilometar do zdravlja općenito. Naime, ko dugo sjedi, češće je gladan, sklon je češćim upalama, povišenom krvnom pritisku te povišenom šećeru. Zbog toga je veoma važna zdrava prehrana. Ove namirnice trebate obavezno uvrstiti na meni…

1. Bobice

Ako redovno jedete bobice, možete smanjiti upalne procese u tijelu. Razlog tome su flavanoidi koje bobice sadrže. N2ajbolje je već ujutro pojesti nešto tog ukusnog voća bogatog vrijednim tvarima: smoothie od bobica izvrstan je – poput muslija s bobicama.

2. Orašasti plodovi

U orašastim plodovima, primjer u orasima, ima puno omega-3 masnih kiselina. Bademi sadrže i puno antioksidansa vitamina E. To štiti stanice te se brine za lijepu kožu.

3. Ananas

U ananasu se nalazi puno bromelaina – koji djeluje protuupalno. Osim toga, to voće donosi dašak ljeta na tanjir ili u čašu.

 

4. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je pravo čarobno oružje: djeluje protuupalno te smanjuje rizik od bolesti krvožilnog sistema.

5. Kurkuma

Ovaj narandžasti začin nije dobar samo zbog svog lijepog izgleda, odnosno boje koju daje hrani – izuzetno je zdrav i djeluje protuupalno.

6. Češnjak

Češnjak regulira razinu šećera u krvi te masnoću u krvi.

7. Masna riba

Masnije ribe, poput lososa ili haringe, sadrže puno omega-3 masnih kiselina. Tijelo treba te kiseline za bitne procese izmjene tvari – a ne može ga proizvesti samo. Zbog toga je potrebno dodano ih unositi.

8. Avokado

Avokado spada u jako masna voća. Ali, nije pametno prekrižiti ga zbog toga na meniju. Naime, avokado sadrži nezasićene masne kiseline, a one održavaju zdravlje mišićnih stanica, ali se i učinkovito bore protiv masnoće na trbuhu. (24sata.hr)