Loše navike zbog kojih se stalno osjećate umorno

Home » Loše navike zbog kojih se stalno osjećate umorno
Vjerujemo kako ste se već pomirile s mišlju da ste umorne zbog punog radnog vremena pet dana u sedmici te smatrate kako vam nedostaje vremena za odmor

Na sreću, to nije baš tako. Čak i uz osam sati rada svaki dan, vi biste se, vjerovale ili ne, mogle osjećati svježe i odmorno te imati vremena za razne aktivnosti u kojima želite sudjelovati. Ako iz dana u dan osjećate hroničan umor, vrlo je vjerojatno da vam baš ove štetne navike uzrokuju taj osjećaj nemoći.

 1. Nezdrav i nedovoljan san

Osim što biste trebale pripaziti da svaku noć spavate osam sati, važno je i kako spavate. Kvalitetan san isključuje sve tehnološke naprave, svjetlo i grickalice prije spavanja ili pokraj kreveta. Jedino što neće narušiti vaš san je čaša obične vode na noćnom ormariću, piše Index.

2. Nedovoljan unos tekućine

Čak i minimalna dehidracija može dovesti do pada energije. Obavezno pratite unos tekućine i nikako nemojte zamijeniti vodu sokovima bilo kakve vrste.

3. Nezdrava prehrana

Vašem je tijelu potrebno dobro “gorivo” kako bi ispravno radilo. Hranite se sa što više svježeg voća i povrća, namirnicama bogatim proteinima i pripazite na unos ugljikohidrata.

4. Prevelik unos šećera

Ova se navika nadovezuje na prethodnu. Svakako biste trebale što je više moguće izbjegavati rafinirani šećer i sve nezdrave grickalice i čokoladice zamijeniti orašastim plodovima i korjenastim povrćem.

5. Stres

Jedan od glavnih krivaca za bolesti i nedovoljnu količinu energije upravo je stres. Pokušajte se boriti protiv stresa na sve moguće načine i opustiti se uz meditaciju, toplu kupku ili bilo što drugo što vam odgovara. (Vijesti.ba)