U pripremi premijera predstave “Djeca sunca” u režiji Selme Spahić

Home » U pripremi premijera predstave “Djeca sunca” u režiji Selme Spahić
Udruženje Kontakt u koprodukciji sa Sarajevskim Ratnim Teatrom priprema novu premijeru “Djeca sunca“  po tekstu Maksima Gorkog u režiji Selme Spahić. Premijera predstave održat će se 29.08. sa repriznim izvođenjima 30.08., 31.08. i 01.09  u 20h na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra

U predstavi igraju: Ermin Bravo, Snežana Bogićević, Maja Izetbegović, Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Džana Pinjo, Sanin Milavić, Benjamin Bajramović, Kemal Rizvanović i Vanja Matović.

“Djeca sunca” su komad o društvu u kojem je ogroman jaz između izuzetno bogatih i privilegiranih i vrlo siromašnih ljudi, u kojem su kultura i nauka višak, u kojem svakodnevno raste nezadovoljstvo koje je nadomak nasilja i u kojem se osjeća veliki potencijal za promjenu koja nikako da dođe. U Rusiji smo, početkom XX vijeka ili danas, ovdje.

Radnja komada prepuna je uvrnute svakodnevnice likova, ispijanja čaja, eksperimenata sa kvascem, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi, slikarskih i poetskih pokušaja, sitnih zdravstenih problema, pecanja i simptoma starosti, dok revolucija stoji ispred kućnog praga, dignute ruke, spremna da pokuca na vrata.

Autorski tim, pored redateljice Selme Spahić, čine i dramaturginja Nejra Babić, kostimografkinja i scenografkinja Selena Orb, kompozitorica Hanan Hadžajlić i fotograf Ivan Hrkaš.

Projekat podržao Rockefeller Brothers Fund.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti u protorijama Sarajevskog Ratnog Teatra od 15.08. u periodu od 10h-16h. Rezervacije ulaznica pozivom na broj telefona 033/ 664-070 u navedenom terminu.