Položaji u jogi idealni za mršavljenje

Home » Položaji u jogi idealni za mršavljenje
Svi joga položaji uz pravilno prakticiranje osiguravaju vitko i zategnuto tijelo, a dodatni benefit je što ih sve možete izvoditi i u vastitoj kući

Dolazak toplih dana uvijek nas natjera da malo više promišljamo o višku kilograma s kojima se mnoge žene bore i kojih se nikako ne uspijevaju riješiti. No, kako bismo skinule sve te nepoželjne kilograme i masno tkivo, uopšte nije potrebno ostaviti život u teretani i bjesomučno gaziti bicikl ili trčati po traci, kako mnogi imaju naviku misliti. Postoje mnogi drugi načini kako svoj organizam dovesti na kilažu koja mu odgovara, bez da radimo nešto što nam ne odgovara.

Kako nisu svi stvoreni za kardio vježbe i utege, treba razmisliti o alternativnim vrstama tjelovježbe pomoću kojih možete svoje tijelo dovesti u red i stvoriti idealan prirodni balans. Jedan od načina kako to učiniti je svakako prakticiranje joge.

Naime, svi joga položaji uz pravilno prakticiranje osiguravaju vitko i zategnuto tijelo, a dodatni benefit je što ih sve možete izvoditi i u vlastitoj kući. Kako biste izgubili potrebne kilograme, nije dovoljno isključivo odabrati tjelesnu aktivnost i čekati da se dogodi čudo, već se treba držati potrebnih savjeta za ubrzavanje metabolizma i prilagoditi prehranu tako da ne konzumirate nezdrave namirnice poput masne i slatke hrane i slično.

Kod joge je zanimljivo što ona ako se pravilno izvodi tijelu osigurava prirodni balans na način da ćete izgubiti kilograme ako je to vašem tijelu potrebno ili ako ste premršavi, u tom slučaju ćete ih dobiti tako da će vaša tjelesna masa biti upravo idealna za vas.

Ipak, izdvojili smo nekoliko zanimljivih joga položaja uz koje se lakše može mršaviti i koji vašu svakodnevnicu mogu pretvoriti u zdravu i učiniti da se osjećate sjajno u vlastitom tijelu.

POZDRAV SUNCU

Pozdrav suncu u jogi predstavlja 12 osnovnih joga položaja i koje prate duboki uzdasi i izdasi. Najbolje je ako pozdrav suncu možete raditi ujutro, čim se probudite i prije nego započnu sve vaše brige i dnevne obaveze. Za njihovo izvođenje bit će vam potrebno oko 15 minuta, a pomoći će vam da napunite tijelo energijom i kisikom, te da se osjećate spremnije za sve izazove koji vas očekuju tokom dana. (zena.ba)