Podravkina čarolija finalne noći 24. Sarajevo Film Festivala

Home » Podravkina čarolija finalne noći 24. Sarajevo Film Festivala
U ugodnom druženju koje je potrajalo do kasno u noć, finalna večer 24. po redu Sarajevo Film Festivala protekla je u Podravkinoj izvrsnoj režiji. Ujedinjeni u dugogodišnjem partnerstvu, Sarajevo Film Festival i Podravka ugostili su sudionike, partnere, prijatelje i suradnike festivala koji su u sjajnom raspoloženju proslavili uspjehe laureata Srca Sarajeva. Uz obilje smijeha, dobre kapljice i izvrsne hrane za koju se pobrinuli Podravkini promotori kulinarstva, proslavljen je trijumf kulture i umjetnosti

Podravka je ove godine ponosni pokrovitelj nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film koja je dodijeljena sinoć filmu ”Dah”, redatelja Ermina Brave, a u konkurenciji za kratki film nalazilo se 11 ostvarenja.

”Sretan sam što je 24. Sarajevo Film Festival još jednom pokazao da igramo važnu ulogu kako za razvoj umjetnosti i kulture, tako i za turizam i ekonomiju zemlje. Veliku zahvalnost za priliku da stvaramo najbolje vrijednosti dugujemo našim dugogodišnjim partnerima i prijateljima, poput Podravka, koja je uz Festival od samog početka. Delicije koje nam naši prijatelji iz Podravke svake godine prirede u završnoj večeri, prava su umjetnost i jedna od najprepoznatljivih i najdražih tradicija koje nas povezuju”, kazao je osnivač i direktor Sarajevo Film Fetivala, Mirsad Purivatra.

 Festival Closing Reception događajem proslavljeno je višegodišnje partnerstvo Podravke i Sarajevo Film Festivala koje je jedan od bitnih stupova razvoja kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini. Podravka je u okviru svojih ovogodišnjih festivalskih aktivnosti organizirala i zapaženo Kino u parku by Vegeta Natur u parku Hastahana, gdje su se svaku noć tijekom trajanja festivala održavale projekcije najvećih filmskih klasika svih vremena pod otvorenim nebom.

Podravkina suradnja sa Festivalom u prethodnim godinama se ogledala u potpori Sarajevo Film Festivalu kroz SARAJEVO GRAD FILMA – fondu za podršku realizaciji kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetnih filmova. I ove godine posebna pažnja je posvećena dječjem programu Festivala na kojemu je medvjedić Lino uveselio dvije projekcije za najmlađe štovatelje sedme umjetnosti.