10 faza povratka na posao nakon godišnjeg

Home » 10 faza povratka na posao nakon godišnjeg
Iako bi nas odmor trebao opustiti, dati nam priliku da napunimo baterije i vratimo se na posao odmorni i puni elana, povratak radnim obavezama obično je sve samo ne ugodan. Tačnije, nepodnošljiv je, a u nastavku donosimo zabavan opis prvog radnog dana nakon povratka s godišnjeg odmora

  1. Poricanje.Alarm vas budi u šest ujutro, a vi se pitate kakav je to neugodan zvuk koji vam remeti san i nije vam jasno šta se događa.
  2. Odugovlačenje.Ostat ćete u krevetujoš samo pet minuta. Nadate se da je sve ovo samo san i vi zapravo ne morate na posao. Razmišljate o tome da kolegama javite da ste bolesni.3. Rezigniranost. Shvatate da vam nito na poslu ne bi povjerovao da ste bolesni. Predajete se, potpisujete “kapitulaciju” i ustajete iz kreveta.

 

  1. Strah. Dolazite na posao, otvarate vrata i u stanju potpunog beznađa hrabro ulazite.
  2. Sreća.Svi žele čuti kako vam je bilo na godišnjem. Uživate u prepričavanju dogodovština
  3. Šok. Došlo je vrijeme da pogledate svoj inbox. Količina pristiglih mailova na koje morate odgovoriti baca bas u depresiju.
  4. Zaboravljanje. Koliko god se vi trudili, vaš mozak se ne može koncentrirati ni pet minuta. Kako se uopće radi ovaj posao? U mislima se stalno vraćate na bezbrižne dane godišnjeg odmora.
  5. Tjeskoba. Shvatate koliko ste u zaostatku s poslom. Pitate se koja je poenta odlaska na godišnji ako ste nakon povratka duplo više zaposleniji i pod duplo većim stresom.9. Umor.Ovo je bio najduži radni dan koji ste ikada iskusili. Je li uvijek ovako naporno na poslu?
  6. Prihvaćanje.Polako se mirite se s činjenicom da je vaš povratak u svakodnevicu započeo i da se morate naviknuti na to. (Zadovoljna.hr)