Nermina Kadrić: Raditi s prirodnom kozmetikom je privilegija koju nema svako

Home » Nermina Kadrić: Raditi s prirodnom kozmetikom je privilegija koju nema svako

Kako izgleda njen radni dan ovog puta otkrila nam je lijepa Nermina, zaposlena kao brand manager za kozmetiku u kompaniji „Pharma Maac“. Nermina je po struci diplomirani ekonomista, a svijetu marketinga uspješno se snalazi već 13 godina. Kako kaže, u kompaniji „Pharma Maac“ je novi kolačić i neizmjerno je sretna što je dobila priliku da radi u firmi koja njeguje holistički koncept poslovanja. Njihov cilj jeste pružanje proizvoda i usluga za bolji i zdraviji život naših sugrađana. Počevši od 1991. godine, kada su osnovani, uspješno ispunjavaju potrebe cjelokupnog terapeutskog lanca: bolnica, medicinskog osoblja, apoteka, maloprodajnih partnera, pacijenata i krajnjih korisnika

Priredila: Lejla Lojo-Karamehmedović; Foto: Edvin Kalić

 06:30

Tako je lijepo biti žena! Meni sa mnom nikada nije dosadno. Moj dan (namjerno ne koristim pridjev radni jer je nama ženama svaki dan „radni dan“) je veoma ispunjen i uvijek iz njega uzimam ono što ja želim. Neizmjerno volim svoj posao i budim se sretna što idem na posao, radujući se novim izazovima. Jutarnji sam tip i već prije budilice otvaram oči i gasim zvono da mi budilica ne naruši jutarnji mir (budilicu koristim samo: „za svaki slučaj“). Ako je jutro sunčano, onda ga pozdravim širokim osmijehom i krećem na „utrku“. Ne pijem kafu i ne pušim cigarete (još samo da prestanem jesti i svi će me poželjeti J) tako da se iz kuće iskradem da ne probudim svog dvoipogodišnjaka koji ostaje s mojom mamom.

08:00

Na posao redovno stižem ranije tako da iskoristim to vrijeme da popijem čaj bacajući pogled na svoj planer i sumirajući obaveze koje imam za taj dan. Onda lagano počinjem čitati mailove i baš tada počinje utrka. U trenutku kada pomislim „e još samo ovo da završim“,  dobijem novi poziv poslije kojeg dodam još jednu crticu na planeru obaveza.  I još jednu. I još jednu… a evo i Harisa. Pomislim zar je već 11 sati dok stiže pitanje: „Šta ćemo doručkovati?“

11:00

A da, vrijeme je za doručak. E taj dio ne propuštam! Meni je doručak najvažniji obrok pa se vrlo rado uključujem u izbor jutarnjeg užitka.

14:00

Omiljeni dio radnog dana je vrijeme koje provedem izvan kancelarije obilazeći naša prodajna mjesta i poslovne partnere. Smatram da pravi brand manager mora stalno biti na mjestu prodaje i u stalnom kontaktu sa svojim kupcima, osluškujući tržište i prateći trendove. Mi smo kompanija koja njeguje istinske vrijednosti fokusirajući se na čovjeka i prirodu koja nas okružuje. Kompanija Pharma Maac mnogo ulaže u edukaciju uposlenih pa sam tako prošle sedmice i sama imala čast posjetiti Weleda vrtove i upoznati se s organskim uzgojem bilja koje se koristi za proizvodnju Weleda kozmetike koju zastupamo na našem tržištu.

 

 17:30

Kraj radnog vremena mi stiže veoma brzo, a to je zbog toga što uživam radeći svoj posao. „Kada porastem bit ću brand manager“ nisu bile riječi desetogodišnje Nermine, ali danas ipak znam da je ovo posao mojih snova. Raditi u kompaniji koja njeguje holistički koncept poslovanja i voditi kategoriju kozmetike s najboljim brendovima potpuno prirodne i organske njege je privilegija koju nema svako.

I tu se negdje oko 17h završava jedna moja životna uloga, ali onda nastavlja druga, još ljepša: mama!

Dok okrećem ključ u bravi već čujem trku iz dnevne sobe; ko će prije do mene stići, jer suprug je opet prije mene doveo djevojčicu iz škole. Otvaram vrata i padam na pod gdje provodim narednih pet minuta dok djeca ne shvate da su me „nokautirali“. Nakon toga se gubimo u obavezama oko ručka, „šta je danas bilo djevojčici u školi“, i „da li je dječak fino jeo“.

21:00

Oko 21h posjećujemo meni najdraže mjesto na svijetu, spavaću sobu. Tu svaku večer imamo jumping party. Suprug i ja smo publika dok nam djeca pokazuju nova dostignuća. Uživamo! Tih 10 minuta ne bih mijenjala nizašta na svijetu. Nakon toga slijedi čitanje priče, i ako ja ne zaspim prije djece, onda se vraćam u dnevnu sobu gdje provodim vrijeme sa suprugom.

 22:30

Laku noć do novog sunčanog jutra…