48 zaštitne kreme koje život znače

Home » 48 zaštitne kreme koje život znače

Pročitajte recenziju blogerice Sunčice Šanjević o poznatim kremama 48

Pozdrav dragi moji, danas vam pišem o svima dobro poznatim kremama 48 koju sam sigurna da smo svi imali priliku vidjeti, a oni sretni i probati te postati vjerni korisnici.

Nakon što sam ih probala i testirala počela sam ih  koristiti svakodnevno.

Inače sam ljubiteljica preparativne a ne samo dekorativne kozmetike, te zaista cijenim proizvode koji uspiju da me oduševe na prvo korištenje.

Stanje i izgled kože od ključne je važnosti za naše cjelokupno zdravlje. Naša koža svakodnevno je izložena mnogim vanjskim utjecajima poput prljavštine, UV zracima,  agresivnim, hemijskim sredstvima (deterdženti, sapuni…), zagađenju, klimatskim promjenama… Sve to dovodi do promjena u dubljim dijelovima kože koji zahvaćaju vezivno tkivo, a rezultat toga je oštećenje kože i njeno prijevremeno starenje. Oštećenja kože se pojavljuju u vidu tamnih mrlja (naročito na licu) ili nejednake pigmentacije, ranije pojava bora ili elastoze. Zbog toga je veoma važno, tokom cijelog života, kožu štititi kremama za zaštitu, a naročito nakon tridesete godine života.

Kada govorim o zaštiti kože, prvenstveno ruku, lica i tijela, moram spomenuti brend 48.

Prošle godine se na našem tržištu pojavio odličan proizvod za zaštitu lica i tijela, legendarnog brenda “48” Zaštitna krema za lice i tijelo. Kupila sam je i nisam se razočarala. Bila je to ljubav na prvi pogled.

Zaštitna krema za lice i tijelo 48 sadrži  hidratizirajuću kombinaciju uree i karite maslaca, štiti kožu od gubitka vlage, rješava probleme suhe kože, odlična je pomoć kod ispucalosti, bogato vlaži i ostavlja  kožu mekanom nakon upotrebe.