Kako su drvene oklagije osvojile region

Home » Kako su drvene oklagije osvojile region
Čini se da je najveći trend ovog ljeta, kada je njega tijela u pitanju, tzv. maderoterapija ili masaža drvenim oklagijama. Gdje je nastala ova vrsta masaže, zašto se morate zakazati mjesec dana ranije, kako djeluje i da li je, zaista, efikasna, saznajte u nastavku

Piše: Indira Delić

Jedan od najčešćih razloga za posjetu kozmetičkih salona je celulit, problem koji pogađa cca 90% žena širom svijeta. Ipak, ovu bolest tkiva moguće je pobijediti, kako kažu, s terapijom drvenih oklagija, maderoterapijom.

Ova tehnika masaže potječe iz Kolumbije i zasniva se na korištenju anatomski izrađenih elemenata od drveta, što čini terapiju 100% prirodnom, bez alergijskih reakcija na koži. Maderoterapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namijenjena je osobama s disproporcionalnim, lokaliziranim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom. Ovom metodom stimulira se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova.

Terapija se upotrebljava s ciljem reafirmiranja i oblikovanja figure. Prednost korištenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno s ostalim toksinima i viškom vode. Ova tehnika podrazumijeva seriju pokreta koji se ponavljaju koristeći više od 10 različitih drvenih elemenata. Primjenjujući ove elemente na kožu, mišiće, masne naslage, bore i celulit, stimuliramo limfni sistem tijela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina.

O terapiji drvenim oklagijama, razgovarali smo sa Sonjom Brkić, Banjalučankom koja je maderoterapiju pretvorila u svoju profesiju.

– Maderoterapija je, od polovine prošle godine, zaludjela naš region. Kako žene, tako i muškarci sve više traže usluge ove terapije, neki u vidu tretmana za tijelo, a neki za lice. Tu sam da ih usrećim, kako bi izgledali onako kako žele. Uvijek se šalim kako proizvodim zgodne žene.Termini za tretmane se zakazuju i do mjesec unaprijed jer su obećavajući – kazala je Sonja, te dodala da su rezultati ovih tretmana vidljivi tek poslije 4/5 tretmana.

– Svaka žena voli biti sređena, lijepa i njegovana, a kako bi rezultati ovog tretmana bili vidljivi potrebno je izdvojiti vremena. Sam tretman traje od 30 do 45 minuta i to vrijeme svaka žena koja je dobro organizirana, koja drži do sebe i želi lijepo izgledati, sigurno, može odvojiti za sebe. Rade u kontinuitetu od 10 tretmana svaki ili svaki drugi dan.

Ovi tretmani su prije svega zdravi za organizam jer pokreću limfu, a samim tim izbacuju toksine i nagomilani stres iz organizma, ubrzavaju cirkulaciju, oblikuju tijelo… Na naše pitanje koliko vremena je potrebno da se razbije tvrdokorni celulit Brkić kaže:

– Celulit čini masno tkivo koje je vezano toksinima zarobljenim ispod kože i zato joj daje izgled narandžine kore. Što se tiče razbijanja tvrdokornog celulita moguće ga je eliminirati iz tijela, ali za njega je potrebno dvije ili čak tri serije od po 10 tretmana. Sve zavisi od klijenta do klijenta. Zavisi kakav mu je metabolizam, je li se bar malo pridržava ishrane u vrijeme trajanja tretmana, i naravno mora piti dva do tri litre vode dnevno i rezultat je zagarantiran.

Bez ožiljaka i bola

-Tretman koji obavljam počinje pričom s klijenticama jer svi dođu s predrasudom da je tretman bolan zbog oklagija koje izgledaju zastrašujuće. Kada klijentici sve objasnim i ustanovim kako je sve u redu, počinjem s mazanjem 100% prirodnog anticelulitnog ulja i započinjem proces oklagijama, koji se sastoji od tri okrugle oklagije i jedne ravne za modeliranje. Oklagije potpuno neinvazivno stimuliraju svaki dio tijela, a da pri tome ne izazivaju povrede tkiva. Tretman je skroz bezbolan i ne ostavlja ožiljke, ako se radi stručno i bez pritiska, jer su oklagije same od sebe teške. Ključ uspjeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti izbacivanja toksina iz organizma. Svojim klijenticama kažem moje je da pokrenem limfu, a na vama je da je izbacite tako što ćete piti dnevno dva litre vode dok traju tretmani – naglašava Brkić.