Novi proizvod iz Gradačakog Inmera: Domaće blago Ayran

Home » Novi proizvod iz Gradačakog Inmera: Domaće blago Ayran
Kompanija Lactalis BH koja u okviru svoje mljekare Inmer u Gradačcu preradi više od 35 miliona litara mlijeka godišnje, a čak 50% gotovih proizvoda plasira na izvozna tržišta, na našem tržištu predstavlja novi mliječni proizvod – Domaće blago Ayran

Tako je na policama bh. trgovina širom zemlje ovaj domaći proizvod dostupan u pakovanju od 1L a uskoro i u čašici od 225 g. Sa idealnim udjelom soli u recepturi, Domaće blago Ayran je napitak odličan za osvježenje u svako doba godine, a naročito u ljetnim mjesecima. Također, preporučuje se za konzumaciju uz razna vrsta jela.

„Izuzetno smo ponosni što u Inmeru proširujemo proizvodnju ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda od domaće sirovine, mlijeka koje otkupljujemo od bh. farmera. Svakako, rast proizvodnog asortimana prati stalno usvaršavanje pogona u cilju vrhunskog kvaliteta“, ističe Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH i dodaje „Prateći nove trendove u konzumaciji mliječnih proizvoda Domaće blago Ayran plasiramo na tržište kada je veća potreba za konzumacijom osvježavajućih napitaka. Svakako, Ayran je preporučljiv jer nadoknađuje izgubljene soli i minerale a zbog svog jedinstvenog okusa sjajan je dodatak uz obrok.“

Tradicionalna donacija SOS selima BiH

U okviru obilježavanja Svjetskog dana mlijeka predstavnici Lactalisa BH SOS Dječijim selima BiH uručili su i vrijednu donaciju mlijeka i čokoladnog mlijeka, dovoljnu da pokrije tromjesečne potrebe za ovom zdravom i vrlo važnom namirnicom.

Tradicionalnim darivanjem u junu Lactalis BH već četvrtu godinu zaredom pruža podršku radu SOS Dječijih sela BiH, kako bi se djeci bez roditeljskog staranja osigurao što kvalitetniji život u porodičnom obliku brige.