Lifecoach by Leila Cunningham Hujić: Šetnja umjesto vožnje

Home » Lifecoach by Leila Cunningham Hujić: Šetnja umjesto vožnje
Ako imate kućnog ljubimca, ovo je idealno vrijeme za duže šetnje po gradu ili po parku. Ako vaša djeca imaju aktivnosti poslije škole, iskoristite to vrijeme i za sebe

Ljeto  nam stiže vrlo brzo tako da je vrijeme da se pripremimo za toplije i duže dane. Iskoristite ovo dodatno (savršeno toplo) vrijeme za fizičke aktivnosti.  Umjesto vožnje autom iskoristite sunčane dane za vožnju biciklom ili šetajte do posla i nazad.

Ako imate kućnog ljubimca, ovo je idealno vrijeme za duže šetnje po gradu ili po parku. Ako vaša djeca imaju aktivnosti poslije škole, iskoristite to vrijeme i za sebe. Umjesto da sjedite taj sat, zabavite se fizičkom aktivnošću. Šetnja, joging, joga, čak i jednostavno razgibavanje će poboljšati cirkulaciju krvi u tijelu što će poboljšati rad vašeg organizma, povećati količinu kisika koji poboljšava rad vašeg mozga što, na kraju, poboljšava vaše raspoloženje.

Sunčani i duži dani su dokazani da poboljšavaju raspoloženje i čine nas sretnijim.

Naravno, nemojte zaboraviti da se zaštitite od sunca, hidrirate vašu kožu s prirodnim preparatima (esencijalna ulja), povećate količinu svježeg voća i povrća, i naravno, da dosta pijete vodu u toku dana.

Produkte koje preporučujem za ovo ljeto: šeširi i kape za zaštitu od sunca,

prirodni preparati za hidrataciju kože (sprej, ulja ), prirodna voda…