Kako nam hrana može upropastiti godišnji odmor?

Home » Kako nam hrana može upropastiti godišnji odmor?
Godišnji odmor bi svima nama trebao poslužiti za opuštanje, osvježenje, obnovljanje fizičke, duhovne i emocionalne sposobnosti. Iako mnogi pod tim podrazumijevaju isključivo ljenčarenje, veoma bitan element zdravlja i opuštanja je i način prehrane

Naime, hoćemo li se osjećati poletno ili ne, zavisi i od hrane koju jedemo. Prehrana na odmoru, stoga, treba biti bogata povrćem za pravilnu probavu (koja promjenom ambijenta može biti poremećena), voćem za potrebne doze vitamina i antioksidansa, s malo masnoća i mesa, s maslinovim uljem, plavom ribom i dosta tekućine koja se, zbog gubitka znojenjem, treba nadoknaditi u količini od najmanje litre i pol na dan.

Najbolje je piti vodu, prirodne, nezaslađene voćne sokove, a vrlo zdrava je i manja količina crnog vina, najviše 2 dl dnevno.

U ljetnim mjesecima česte su crijevne infekcije od nehigijenski spravljene hrane, nezdrave vode ili nečistih ruku. Stoga nastojte konzumirati isključivo hranu provjerenoga porijekla i to svježe spremljenu. (Cosmopolitan.hr)