Pet benefita kofeina

Home » Pet benefita kofeina
Svakodevno slušamo zašto bismo ga trebali izbaciti iz svakodnevice, a mi smo otkrili da kofein ipak ima i nekoliko pozitivnih strana

Svakodnevno u medijima slušamo o negativnim učincima kofeina, ali za sve one koji jednostavno ne mogu bez kave ili čaja, izdvojili smo pet pozitivnih učinaka koje kofein ima na naš organizam!

Poboljšava koncentraciju

Održavanje koncentracije i razbuđivanje glavni su razlozi ispijanja kafe. Kofein funkcionira kao nootropik što znači da pomaže mozgu da održi koncentraciju i smanji umor. Neka istraživanja su čak pokazala da kofein može spriječiti demenciju.

Šampon s kofeinom pomaže kod tanke kose i kose koja opada

Opadanje kose je problem s kojim se suočavaju i muškarci i žene, a kofein se pokazao kao odličan sastojak šampona protiv ispadanja kose. Kofein u tom slučaju funkcionira tako da pospješuje cirkulaciju koja je nužna za normalan rast kose.

Poboljšava snagu i izdržljivost

Kofein dokazano utječe na snagu i izdržljivost, pa čak i na razvoj mišića, stoga je čest izbor kod sportaša koji svakodnevno treniraju po nekoliko sati.

Ubrzava metabolizam

Istraživanja su pokazala da ispijanje samo jedne šoljice kafe može ubrzati vaš metabolizam za čak 7%.

Kofein je antioksidans

Iako je zeleni čaj bolja opcija, kava je podjednako dobar antioksidans koji ima pozitivan učinak na vaše sveopće zdravlje. (elle.hr)