Uspješno završena kampanja „Djeci sa ljubavlju“-donirano 100.000 KM domovima za djecu bez roditeljskog staranja u BiH

Home » Uspješno završena kampanja „Djeci sa ljubavlju“-donirano 100.000 KM domovima za djecu bez roditeljskog staranja u BiH
 Šest domova za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini je kroz kampanju „Djeci sa ljubavlju“  dobilo donaciju vrijednu 100.000 KM.
Foto: Sanel Prazina

Kupovinom brendova Ariel, Tide, Lenor, Fairy, Pampers, Always, Naturella, Gillette, Venus i Oral-B donirano je 100.000 KM mališanima koji borave u domovima za djecu bez roditeljskog staranja širom Bosne i Hercegovine. Kampanja je implementirana u svim maloprodajnim objektima u našoj zemlji, a trajala je od 01. februara do 31.marta 2018. godine.

Jedan od ciljeva kampanje je bio ukazati da su djeca jedna od najranjivijih skupina u našem društvu, a posebno djeca bez roditeljskog staranja. Pored toga želja je bila i podići svijest javnosti o potrebama djece u domovima. Djeca općenito, a posebno djeca u domovima, trebaju našu pažnju konstantno, a ne samo tokom praznika.

Željeli smo ukazati na činjenicu da je domovima u kojima borave djeca bez roditeljskog staranja potrebno sve ono što svakodnevno kupujemo za svoja domaćinstva.

Od svake kupovine proizvoda brendova  Ariel, Tide, Lenor, Fairy, Pampers, Always, Naturella, Gillette, Venus i Oral-B se odvajao određeni iznos pa su tako i građani dali svoj doprinos kampanji “Djeci sa ljubavlju”.

U dogovoru sa predstavnicima domova odlučeno je da donacije budu u robi pa su tako djeca koja borave u  domovima  dobila kvalitetne proizvode pomenutih bredova, ali i drugih potrepština (bijela tehnika, vaučeri za kupovinu prehrambenih namirnica te namještaj u skladu sa potrebama svakog doma pojedinačno).

Kampanjom “Djeci sa ljubavlju” smo pokazali da  zajedničkim snagama možemo doprinijeti kvalitetnijem životu naše djece.