Kako urediti dom?

Home » Kako urediti dom?
Unesite malo veselja u svoj dom, a u nastavku pročitajte šta trebate učiniti kako biste bili u trendu kada je dizajn enterijera u pitanju

Maksimalizam

Zaboravimo “manje je više” mantru i okrenimo se prema “više je više”. Nakon godina i godina zastupljenog minimalizma, na scenu dolaze bogati uzorci, boje i slojevitost. U modnom svijetu već smo mogli vidjeti pojavu boja i eklektičnost, šljokica i sjaja, ali ko kaže da malo zabave ne možemo unijeti i u interijere? Ako ste jedva dočekali da ovaj trend dođe na tapetu, poigrajte se s miješanjem boja i uzoraka. Ubacite ružičasti kauč i perzijski tepih ili zid presvucite u određeni uzorak i boju i uživajte u novoj dnevnoj sobi.

Dekor inspiriran životinjama

Nešto što se treba naći u domu svakog ljubitelja životinja definitivno je dekor inspiriran životinjama koji će unijeti zabavu i iznenađenje u vaš prostor. Uložite u lampu koja će za postolje imati oblik životinje ili jednostavno skulpturicu mačke koja će vas nadzirati na svakom koraku.

Jaki i odvažni uzorci

Entuzijastično ukomponirani uzorci u interijere sve su o čemu ćemo ove sezone pričati kada se radi o uređenju prostora. Maksimalizam o kojem smo pričali upravo je fokusiran na uzorke. Ništa negativno ne dolazi od jakih i hrabrih uzoraka, pa zašto ih onda ne bismo stavili i na svoj namještaj, zidove ili dekoraciju? Presvucite kauč u prugice ili tačkice, a na njega stavite jastučiće cvjetnog uzorka.

Umjetnine s licima

Uzorak lica ove je sezone veliki trend, kako u modnom, pa tako i u svijetu enterijera. Ovo ne znači da ćete svoje lice dati naslikati i postaviti ga posvuda po kući, ali postoje odlična rješenja. Ako želite dodati posebno osobnu notu u vaš dom, zašto ne pokušate oslikati sami nešto i objesiti na zid? Osim što ćete biti u trendu, budit će u vama lijepe uspomene.

Zaobljeni namještaj

Obli namještaj postao je popularan 70-ih godina, a danas se vraća u novom i svježem ruhu, ali s retro vibrom koju volimo.

Geometrijski oblici

Pretvorite svoj dom u svojevrsnu muzejsku izložbu upotrebljavajući razne geometrijske oblike i boje. Ohrabrite se i dodajte detalje u obliku trokuta, kocke i krugova u raznim bojama i obnovite prostor u kojem živite.

Svjetiljke s karakterom

Osim što će biti funkcionalne, svjetiljke doista mogu biti detalj koji će podići sobu na drugu razinu. Ostavite se jednostavnih svjetiljki i prigrlite one s teksturama, uzorcima i raznim oblicima koji će govoriti sami za sebe. Ako uzmete one u boji, kada upalite svjetlo, dobit ćete mekoću u prostoriji u boji vaše svjetiljke. (fashion.hr)