B2B RUN, najveći poslovno-sportski događaj u BiH, pridružuje se globalnoj platformi B2RUN poslovnih utrka

Home » B2B RUN, najveći poslovno-sportski događaj u BiH, pridružuje se globalnoj platformi B2RUN poslovnih utrka
 Infront Sports & Media,  jedna od vodećih svjetskih kompanija za sportski marketing, koja u svom portfoliju zastupa neke od najpoznatijih sportskih projekata poput B2RUN, Berlin maraton, IRONMAN utrka, ušla je na tržište regiona kroz akviziciju B2B RUN utrka u Hrvatskoj i potpisivanje ugovora o saradnji sa agencijom Maxima koja realizuje projekat B2B RUN u BIH

Ova akvizicija ukazuje na značaj i zrelost tržišta Bosne i Hercegovine i regiona da prati svjetske trendove kada su u pitanju korporativni događaji koji promovišu timski duh, sport i zdrav stil života. B2RUN, samo u Njemačkoj, u 17 gradova, okuplja preko 200.000 trkača godišnje. Ovim potezom kompanija Infront ujedno najavljuje značajno širenje svoje serije poslovnih utrka B2Run, stavljajući utrke u BiH i Hrvatskoj, rame uz rame sa velikim svjetskim poslovnim utrkama koje se održavaju u Njemačkoj, Holandiji, Portugalu, Rumuniji, Južnoj Africi, Poljskoj i Švicarskoj.

“Dolazak u Bosnu i Hercegovinu za nas je od velikog značaja. Zahvaljujemo se  B2B RUN timu u BiH na sjajno odrađenom poslu u protekloj godini i posloženom sistemu. Vjerujemo da će u budućnosti ova utrka pod svjetskim brendom B2Run, zahvaljujući stečenom iskustvu u preko 30 gradova kao i stručnosti lokalnog tima, nastaviti dalje rasti”, izjavio je Lars Gerling, direktor Infront B2Run.

Jako smo ponosni što ovaj sjajni projekt postaje dio globale porodice poslovnih utrka. Planiramo nastaviti sa unaprjeđivanjem samog događanja, ali i s promocijom važnosti sporta u poslovnoj kulturi. B2B RUN je sjajna platforma kroz koju kompanije demonstriraju svoje vrijednosti i korporativnu kulturu koja promoviše sport, zdrav stil života, timski duh i motivaciju uposlenika”, izjavila je Amela Mehić, direktorica kompanije Maxima koje je organizator B2B RUN projekta u BiH, kao i drugih poslovno sportskih projekata poput BORN2SKI.

B2B RUN ove će se godine održati u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu, 27.09. 2018. pod postojećim brendom B2B RUN. Već sljedeće sezone, u 2019. godini, utrke će se organizirati u sklopu Infrontove svjetske serije korporativnih utrka B2Run s ciljem jačanja snažne internacionalne prisutnosti.