Visit Sarajevo oduševio Dubai!

Brojni su veliki sajmovi na kojima je učestvovala Turistička zajednica Kantona Sarajevo vraćajući se s vrijednim priznanjima, no, čini se da će se aktuelni Arabian Travel Market – ATM Dubai po broju pohvala koje prate od samog početka Visit Sarajevo štand ipak uspjeti izdvojiti

Za jedan od najprestižnijih sajmova turizma u svijetu vlada velika zainteresovanost, posebno ove godine kada obilježava 25 godina postojanja u prisustvu 2500 izlagača iz 153 države i s preko 28.000 posjetilaca. Sajam je počeo 22. i trajat će do 25. aprila tekuće godine.

Zainteresovanost posjetilaca je izuzetno velika i stiče se dojam da je štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo do sada ubjedljivo najposjećeniji! Ni turističke kolege iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja regije nisu krile oduševljenje njegovim izgledom, a komplimente je također uputila i Elvedina Aganović, savjetnica ambasadora BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja ga je posjetila drugog dana sajma upućujući riječi zadovoljstva i zbog činjenice da se Turistička zajednica Kantona Sarajevo prvi put samostalno pojavljuje na renomiranom sajmu.

  • Ovo je jedan od najuspješnijih sajmova do sada”, govori Faruk Čaluk, direktor Ureda za podršku turizmu Turističke zajednice KS, nastavljajući: “I savjetnica Aganović potvrdila je veliku zainteresovanost za BiH i Sarajevo kako građana Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina tako i drugih zemalja čiji građani u ovoj ambasadi podnose zahtjeve za izdavanje viza. Posjetio nas je također Mario Hardy, generalni direktor Pacific Asia Travel Association, jedne od tri najveće globalne turističke organizacije. U dugom razgovoru s predstavnicima naše turističke zajednice i drugim učesnicima na štandu ponovo je iskazao zadovoljstvo što je Turistička zajednica Kantona Sarajevo članica organizacije koju vodi, a tom prilikom dao je i mnoštvo savjeta kako Sarajevo i našu zemlju učiniti još poznatijim i atraktivnijim destinacijama na globalnom nivou. Obećao je doći u posjetu, te pružiti svu pomoć u promociji Sarajeva širom svijeta putem PATA-e.”

Na štandu Turističke zajednice Kantona Sarajevo nalazi se deset izlagača: agencije EspyBosnia, M97, Bosnia Travel, Sol Azur, City Travel Tour, SH Group – Balkan Travel Agency, Enjoy, Bosnia Guide, te hoteli Malak Regency i Termalna rivijera Ilidža s hotelima Hills i Hollywood.