Na dan kad se rode njen brat ili sestra, dvogodišnja princeza Charlotte ući će u britansku historiju

ENGLEFIELD GREEN, ENGLAND - MAY 20: Catherine, Duchess of Cambridge and Princess Charlotte of Cambridge, bridesmaid leave the wedding of Pippa Middleton and James Matthews at St Mark's Church on May 20, 2017 in Englefield Green, England. (Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)
Malena Charlotte toga nije ni svjesna, no ulazi u historiju. Naime, 2013. godine donijeta je odluka kojom se mijenja dotadašnja linija nasljeđivanja prijestolja, a u kojoj muškarci imaju prednost

Princ William i supruga Kate broje sitno do dolaska trećeg djeteta na svijet. A kada se rodi i treća kraljevska beba, malena princeza Charlotte ući će u historiju.

Naime, zahvaljujući odluci iz 2013. godine, dvogodišnjakinja će bez obzira na spol nove bebe u kraljevskoj porodici zadržati svoje mjesto u redu za krunu.

Dakle, čak i ako vojvotkinja Kate rodi sina, on neće utjecati na poredak za krunu. Prema prijašnjim odlukama, mlađi brat bi istisnuo Charlotte, no budući da se odluka o naslijeđivanju u kraljevskoj porodici promijenila 2013., to neće biti tako.

Spol više ne igra ulogu pa će Charlotte ostati u svom redu za prijestolje i imat će primat.

Inače, za dolazak treće kraljevske bebe već je sve spremno, ali Kate i William spol će otkriti tek nakon što se beba rodi.

(dnevnik.hr)