“Uspjeh” u režiji Danisa Tanovića

Scenarij šestodijelne serije “Uspjeh” potpisuje Marjan Alčevski, jedan od pobjednika HBO Adria “First Draft” takmičenja…

– Uspjeh je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca će povezati nesretan slijed događaja, kada pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog porijekla, odlučuju ponovo uspostaviti kontrolu nad svojim životima.

“Uspjeh” je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, porodice, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire.

“Uspjeh” će se snimati pod rediteljskom palicom Danisa Tanovića kojem je ovo prvi put da će se okušati u režiji serije.

Danis Tanović režirao je nagrađivane filmove poput “Smrt u Sarajevu”, “Epizoda u životu berača željeza”, a njegov debitantski film “Ničija zemlja” (No Man’s Land), za koji potpisuje scenarij i režiju, nagrađen je Oscarom i Zlatnim Globusom za najbolji strani film 2001.

  • Već dugo vremena dobivam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna do sada me nije zaintrigirala. Scenarij Marjana Alčevskog je sjajno napisan i zaista se veselim što je HBO prepoznao kvalitetu i ponudio mi suradnju – Danis Tanović, redatelj.

Producenti serije su Ana Balentović (HBO Adria) i Johnathan Young (HBO Europe) dok je produkcija “Uspjeha” povjerena produkcijskoj kući Drugi Plan.