Naslovnica Lifestyle Ljepota Iskustvo bh. blogerice: Zašto sam izabrala SUBRINA – CHARM BOJU ZA KOSU,...

Iskustvo bh. blogerice: Zašto sam izabrala SUBRINA – CHARM BOJU ZA KOSU, 30/3

Farbam svoju kosu godinama, tačnije nekih 13 godina. Bilo je tu svega, od crne, crvene, ljubičaste, pink, bakarne, ali ja sam plavuša u duši i uvijek se vraćam svijetlim plavim tonovima. Ombre imam već neke dvije i više godina i ne namjeravam ga mijenjati uskoro. Dobro se osjećam s takvom frizurom, prelagana je za održavanje i jednostavna za obnoviti

Piše: Nikolina Puškar

Ovoga puta sam se odlučila za Subrina Charm boje za kosu. Koristila sam ih i prije,  najčešće nijansu 20/2, koja je davala lagano svjetliji, ali i dalje jako lijep i prirodan izgled mojoj kosi.

Na slici možete vidjeti moju kosu prije farbanja. Dosta je požutjela od posljednje posjete frizeru i očajnički joj treba osvježenje. Djeluje dosta tanka i oštećena na fotografiji, ali je zaista zdrava i jaka. Imam naviku da se šišam na svoju dužu paž frizuru, čim mi kosa pređe određenu dužinu, jer ne volim čekati da naraste, a ona dužina između mi baš smeta i ne stoji mi najbolje.

Svojoj frizerki sam donijela dvije boje, Subrina Saten 20/2 i Subrina Charm 30/3. Došla sam s namjerom da radimo opet neki ombre u hladnim nijansama, jer ombre ne mogu uraditi sama.

Odlučile smo se na Charm 30/3, specijalno svijetla cedar blond, jer ipak više vuče na sivo, što ja preferiram.
Saten boje sadrže razvijač s dozerom, njegujuću boju za kosu, Argan šampon koji božanstveno miriše i vrećicu regeneratora. Charm boja, u kutiji sadrži njegujuću boju u kremi, te razvijač.
Smiksala je boju, na moju dužinu i gustinu kose jedna je dovoljna, budući da je u pitanju bila ombre tehnika.
Nanosila je boju otprilike od sredine dužine kose, tu i tamo pokoji pramen skoro od korijena i sve smo držali na kosi prema uputstvima.

Subrina Charm boje su obogaćene hranjivim avokadovim uljem, vitaminima, te esencijalnim masnim kiselinama.

Moram priznati da, iako je jako svijetla boja u pitanju, ne primijetim nikakva oštećenja na njoj.

Kosa je svilenkasta i zdrava, s prekrasnim sivkastim tonovima.

Rezultat na fotografijama.