Avon označava Dan žena donacijom Fonaciji lokalne demokratije i sigurnoj kući u Sarajevu koja pomažu ženama žrtvama nasilja

Dan žena jeste dan u kojem slavimo snagu i hrabrost žena, a u Avonu na svojstven način, već tradicionalno, ovaj trenutak želimo posvetiti ženama važnim temama, poput borbe protiv nasilja

Kampanju“Čitaj između redova” smo pokrenuli povodom obilježavanja svjetskog Dana borbe protiv nasilja u porodici i 16 dana aktivizma u novembru 2017. kada smo donirali udruženje Fondacija lokalne demokratije i Sigurnoj mreži 25.000 KM za rad sigurnih kuća. Danas smo zaokružili ovaj divan projekat i donacijom Avon proizvoda u vrijednosti od 4.000 KM štićenicima sigurne kuće u Sarajevu koja svojim radom i pružanjem savjetovanja i skloništa ženama direktno pomaže u rješavanju problema, ali i borbi protiv nasilja općenito.

U ime udruženja zahvalila se i direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović “Avon već dugi niz godina pokazuje osvještenost o neravnopravnom položaju žena u Bosni i Hercegovini. Naše udruženje važna je karika za direktnu pomoć ženama i njihovim porodicama kroz savjetovališta i skloništa i zahvalni smo Avonu što podržava naš rad.”

“Avon je kompanija za žene. svoju ćemo borbu i podršku nastaviti, uz pomoć svih vas koji naručujete naše proizvode sa znakom beskonačnosti, i hvala vam na tome. Sretan vam Dan žena!” rekla je Šejla Korjenić, PR specijalist kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

U Avonovoj brošuri nalaze se proizvodi sa znakom beskonačnosti i ukupni neto iznos od prodaje ide u ovakve kampanje i vraćanje lokalnoj zajednici.

Fondacija lokalne demokratije radi sa sigurnim kućama na području cijele Bosne i Hercegovine. Za sve one koji žele da se jave za pomoć uvijek su na raspolaganju i SOS telefoni FBiH 1265 i RS 1264.

 Pozvani ste da progovorite o nasilju, jer ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati.

Na današnjem uručenju donacije Avon je u saradnji sa timom Klabike organizovao i predstavljanje posebnog makeup kutka koji je namjenjen štićenicama sigurne kuće u Sarajevu a dio je posebnog “Klabika III Solomon” projekta revitalizacije životnog prostora sigurne kuće, koji će nastaviti i dalje.

U sklopu predstavljanja ovog posebnog kutka koji će biti stalno postavljen i stavljen na korištenje u sigurnoj kući u Sarajevu održana je make up radionica gdje su vizažistica Adisa Duraković (Makeup by AdisaD) te beauty blogerice Zerina Šemsović (Madmoiselle0101) i Mia Redžvelja (miaredz) šminkale štićenice sigurne kuće u Sarajevu.

Za kraj druženja Avon je štićenicama uručio i prigodne osmomartovske poklone.