Samsung i Disney – AR Emoji magija za Galaxy S9 iS9+

Home » Samsung i Disney – AR Emoji magija za Galaxy S9 iS9+

Omiljeni Disneyjevi likovi oživljeni na najnovijim Samsung Galaxy S9 i S9+ telefonima

Kompanija Samsung Electronics i Disney su oživjeli  omiljene Disneyeve  likove u vidu AR Emojia  za Galaxy S9 i Galaxy S9+. Korisnici ovih telefona moći će direktno da pristupe slavnim Disneyevim likovima, Mickey Mouse-u i Minnie Mouse, kako bi kreirali personalizirane poruke. Po prvi put, Disneyevi junaci su oživjeli u postavkama uvećane stvarnosti za komuniciranje i slanje poruka. Također, likovi iz omiljenih Disneyevih filmova, kao što su The Incredibles (Nevjerovatni), Zootopia (Zootopija) i Frozen (Zamrznuto kraljevstvo), biće dodati postepeno tokom godine.

“Postavljanjem naših likova i priča na nove digitalne platforme stvaramo svakodnevni doživljaj Disneyevog svijeta, tamo gdje se nalazi naša publika. To nam omogućava da privučemo nove generacije obožavalaca”, izjavio je John Love, potpredsjednik Sektora za aplikacije u Disneyjevoj kompaniji za proizvode široke potrošnje i interaktivne medije. “Diznijevi AR Emoji  nude inovativni pristup sadržajima za Galaxy S9 i S9+ i jedan zabavan način da se prilikom slanje poruka unese malo čarolije”.

“U svijetu se svakodnevno pošalje više od šest milijardi Emojia. Razvojem AR Emojia željeli smo da obezbjedimo zabavan, uzbudljiv način komuniciranja i nov način da se animirane slike ožive”, rekla je Younghee Lee, šefica marketinga i izvršni potpredsjednik kompanije Samsung Electronics. “Znali smo da je Disney, kao kreator nekih od omiljenih likova u historiji, najbolji partner za naš poduhvat. Iz tog razloga smo željeli da naši AR Emoji postanu najsretnija lica na svijetu i da našim korisnicima omogućimo pristup najpopularnijim likovima koje sada mogu da dijele preko različitih platformi”.

AR Emoji koji se nalaze na Samsugovim pametnim telefonima Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da kreiraju zabavne poruke koje mogu u potpunosti da prilagode svojim željama i pošalju ih prijateljima. AR Emoji koriste tehnologiju dubinskog učenja i prepoznavanja lica, radi mapiranja više od 100 karakteristika svakog lica, a sve u cilju stvaranja replike lica u 3D. Na taj način korisnici mogu da kreiraju zabavne, unikatne poruke prilikom slanja prijateljima. AR Emoji nude osamnaest fabrički ponuđenih naljepnica (“stickersa”) u standardnom AGIF formatu, koje mogu da se dijele sa svima, bez obzira na model pametnog telefona kojeg primalac poruke ima. Kada korisnici nađu AR Emoji koji im se baš dopada, mogu da ga postave na Always On ekranu i da tako  uživaju u njemu svaki put kad pogledaju svoj telefon.

Dostupnost osamnaest fabrički podešenih naljepnica varira u zavisnosti od emojia i u ovom trenutku ne uključuje Disneyjeve likove.