Nova kolekcija D&G kuhinjskih aparata

Poželite li u svojoj kuhinji imati nešto sa dizajnerskim potpisom čuvenog italijanskog modnog dvojca „Dolce&Gabbana“, onda će vas sigurno obradovati vijest da su na tržšte lansirani kuhinjski aparati koje su oni dizajnirali

Dolce&Gabbana su udružili svoje snage sa italijanskom kompanijom SMEG kako bi kreirali posebnu liniju kuhinjskih aparata. Tako su nastali sigurno naveseliji i najvedriji kuhinjski aparati ikada. Naime, Dolce i Gabbana inspiraciju su potražili u Siciliji, pa su uobičajene boje za kuhinjske aparate pretvorili u vesele i drečave poput intenzivne žute, jarke crvene, narandžaste, a motivi su cvjetni i voćni. Kako kažu Domenico i Stefano, željeli su na aparate prenijeti boje najukusnije kuhinje na svijetu, a to je sicilijanska. Na stranici „Neiman&Marcus“ već možete potražiti D&G miksere, blendere, tostere, aparate za kafu kao i čajnike po cijeni višoj od 1.000 KM.

Podsjećanja radi, Domenico i Stefano prošle godine su sarađivali sa kompanijom Salone del Mobile, te su lansirali sto ručno oslikanih frižidera. U prodaji su od prošle jeseni, no za one koji nisu spremni iskeširati 50.000 dolara, pristupačnija varijanta su svakako manji D&G kuhinjski aparati.