Kako kuću ispuniti dobrom energijom?

Ugodan životni prostor esencijalan je kada je riječ o našem dobrom osjećanju jer se upravo ovdje punimo pozitivnom energijom, odmaramo se i sakupljamo snagu i inspiraciju za sva ostala područja života. Koliko god bi ponekad željeli kompletno promijeniti izgled svog doma, isto često nije moguće no zbog toga se svakako ne treba živcirati

Logično je da se uz svega nekoliko pametnih poteza dom može osvježiti i pretvoriti u mjesto na kojem se osjećamo ugodno i sigurno, i u kojem je protok energije slobodan.

A kako to najlakše učiniti kako bismo u novu godinu ušli dobro raspoloženi, odmorni i bez “repova” koji nam, svjesno ili nesvjesno, smetaju, doznajte u ovih nekoliko točaka u nastavku.

Pročistite

Ništa nije toliko brzo i učinkovito u pročišćavanju energije doma kao što je provjetravanje te unošenje svježih novih mirisa. Ispunite prostorije mirisom jasmina, bora, limuna, lavande ili ruže i garantirano ćete se instantno početi osjećati bolje. Miris unesite u obliku difuzora, svijeća ili pravih grančica. Dodatno, interijer “pročistite” i od svih komada namještaja i stvari koje vam ne trebaju, pokvarene su ili vam na bilo koji način stvaraju loš osjećaj.

Reorganizirajte

Jeste li ikada primijetili kako vas neka prostorija čini nervoznim, bilo da je riječ o razmještaju zbog kojeg se ne osjećate dobro, bojama koje guše ili nečem desetom? Kada ne možete uzeti stvari u potpunosti u svoje ruke i kompletno renovirati, probajte razmjestiti namještaj i posložiti ga prema vlastitom osjećaju. Stavite sto tamo gdje osjećate da vam najbolje odgovara, kauč smjestite u kut u kojem je osjećate najugodnije… Komad po komad, namjestite prostoriju tako da vam energetski savršeno odgovara.

Investirajte u kvalitetu

Jasno nam je da je ovo malo teže reći nego učiniti, posebno zbog većih novčanih izdataka, no probajte investirati u komade sa značenjem. Primjerice, umjesto standardnog, zašto ne biste angažirali spretnog kreativca da vam izradi stol baš po vašoj mjeri? Osim što će komad biti jedinstven, priljev novca neće imati švedski gigant već mali, lokalni poduzetnik, što je prava win-win situacija.
(fashion.hr)