Sedam detalja koji će maksimalno osvježiti svaki prostor

Istina je da je sve u detaljima. Fokusiranje na nekoliko bitnih stvari u interijeru može potpuno promijeniti cjelokupni izgled i vizualno povećati prostor, pa je dobro pažnju pri uređenju usmjeriti upravo na tih nekoliko detalja

Izreka da su najvažnije i najznačajnije stvari u životu sitnice odnosi se ne samo na život, već i na dizajniranje našeg životnog prostora. Možemo kupiti kauč, sofu, stolicu ili stolić za dnevni boravak, ali to ne znači da ćemo stvoriti onaj osjećaj topline doma koji bi trebali imati u našoj maloj oazi mira. Ako dodamo samo nekoliko detalja karakterističnih za nas i našu ličnost, polako će nam stan početi poprimati “miris i okus” doma. Doduše, postoji nekoliko trikova koji su svojevrsni must-have za savršeno uređeni prostor, i dobra je vijest da ih vjerojatno već posjedujete, a u nastavku pročitajte koji su to ključni detalji koji će običnom stanu dati dušu.

1. Svjetlost

Na vrhu liste nalazi se osvjetljenje i prirodno svjetlo. Ako već niste jedan od sretnika koji će imati pregršt prozora i staklenih stijena koje će unositi dnevno svjetlo u prostoriju, odlučite se za lampu. Osim što vam može poslužiti kao predivna dekoracija, osigurat će dodatnu svjetlost u interijeru. Svjetiljka će bacati meko svjetlo na cijelu prostoriju i baš kao što omekšivač omekša veš blago žuto svjetlo će omekšati i ublažiti svu hladnoću koju eventualno imate u interijeru.

2. Komad namještaja iz prošlosti

Ovo je detalj koji će sigurno “razdvojiti” savršeno dekorirani, moderan interijer kao iz kataloga i prostor koji obiluje šarmom i mekoćom. Ako vam se zaista ne uklapa bakina fotelja iz 60-ih u dnevni boravak, unesite male detalje kao što su svijećnjaci, antikna vaza ili slika koju ste preuzeli iz obiteljskog doma. Ne samo da će unijeti dozu šarma, već će vas neprestano podsjećati na vaše najmilije.

3. Knjige

Ako ste knjiški moljac, vjerojatno posjedujete pregršt knjiga koje se razlikuju dizajnom, tematikom i debljinom korica. Izaberite one fotogeničnije, u određenoj paleti boja koja će se uklapati uz vaš životni prostor i izložite ih na stolić u dnevnom boravku. Ne samo da ćete uvijek moći posegnuti za njom, već će poslužiti i kao odlična dekoracija s vašim potpisom.

4. Dekica

Razbijte monotoniju istih boja i tekstura u vašem prostoru nečim drugačijim. Odlično rješenje je prebaciti dekicu u kontrastnoj boji i teksturi od kauča koji vam je centralni i najveći komad namještaja u prostoriji. Tamnu kožu razbijte s mekom pletenom dekicom, a na svijetli kauč prebacite dekicu u eklektičnoj boji.

5. Detalj s putovanja

Vaš dom bi trebao pričati vašu priču, a postoji li bolji način za to od unošenja upravo vlastitih priča i iskustava u vaš prostor? Uokvirite fotografije s putovanja iz vašeg najdražeg grada ili jednostavno stavite na zid detalje koji vam ispunjavaju srce i dušu.

6. Biljke

O ovome nije potrebno mnogo pisati. Odlučili se za umjetno ili pravo, unošenje biljaka u interijer unosi život u prostoriju i instantno je transformira u kompaktni i sofisticirani prostor.

7. Ogledala

Ogledala su detalji s nekoliko funkcija: osim što će povećati mali prostor, ona s vintage okvirima unijet će poseban šarm u interijer. Reflektiraju svjetlo i čine sobu sofisticiranom. Postavite ga iznad stolića ili na zid s fotografijama.
(fashion.hr)