Zašto maramice za čišćenje šminke nisu dobre za vaše lice?

Žene su zavoljele maramice za čišćenje lica jer su jednostavne i praktične, a to je ono što želimo nakon dugog i stresnog radnog dana ili izlaska nakon kojeg nam se ne da pomaknuti prstom

Korejska beauty rutina često nam se čini kao nešto pretjerano ili nepotrebno, ali kada samo pogledamo kakvu kožu Koreanke imaju, stvar postaje jasnija. Loša i nedovoljna briga o koži može izazvati brojne probleme, od akni, preko crvenila, pa sve do prijevremenih bora i baš zato je bolje voditi pretjeranu brigu nego koristiti liniju manjeg otpora.

Stručnjaci smatraju da se maramicama za čišćenje šminke koža ne čisti dovoljno, već se prljavština prenosi s jednog kraja lica na drugi. Nije samo stvar tečnosti kojom su maramice natopljene, već i sami pokreti skidanja šminke mogu biti uzrok brojnih problema. Jeste li znali da će vam se bore oko očiju pojaviti puno prije ako pregrugo traljate tanku i osjetljivu kožu oko očiju dok skidate šminku maramicom?

Koža će vam se isušiti zbog prevelike količine alkohola u sastavu proizvoda, a nastanak prištića samo će se intenzivirati od loših sredstava za čišćenje lica. Stoga, u nastavku pročitajte kakve probleme mogu uzrokovati maramice za čišćenje lica.

 Bore

Svjesni smo toga da mnoge žene koriste maramice za čišćenje okoloočnog područja kako bi skinule tvrdokornu maskaru i sjenilo s kapaka, a pritom mogu biti veoma grube. Ako vučete vrlo tanku i osjetljivu kožu oko očiju, a pritom radite pokret naprijed – nazad, možete svoju kožu dovesti do preranog stvaranja bora oko očiju. Za slučaj da zaista ne želite odustati od maramica, vrlo je bitno da ih držite nekoliko sekundi na oku kako bi otopili šminku (uostalom, ista je stvar i kod blazinice natopljene micelarnom otopinom) i skinuli ju u samo jednom potezu. Čak i ako se odlučite na maramice za osjetljivu kožu, pogledajte sastav, jer često su natopljene hemikalijama koje su pregrube za vašu kožu i vrlo vjerojatno će je iritirati, posebno ako nemate naviku ispiranja lica nakon korištenja.

Suhoća kože

Osim kemikalija koje potencijalno sadrže maramice za čišćenje šminke, nerijetko sadrže i alkohol koji im pomaže da što bolje skinu jaku i vodootpornu šminku. Iako alkohol može ukloniti ruž za usne koji ni s čim do sada niste mogli skinuti, također može i naštetiti vašoj koži i dodatno ju isušiti.

 Prištići

Ako imate osjetljivu i problematičnu kožu, dobra njega kože ključna je za držanje nepravilnosti pod kontrolom. Veliki, veliki NE su u ovom slučaju maramice za skidanje šminke! Ne samo da ćete riskirati prenošenje bakterija s jednog kraja lica na drugi, već se izlažete i dodatnom začepljenu pora zbog tekućine kojom su natopljene maramice i parfema koji sadrže (od kojeg često možemo imati alergijske reakcije). Linija manjeg otpora, stoga, nije nipošto najbolji odabir za vašu kožu.

(fashion.hr)