Smanjite mogućnost gripe: Pet predmeta koje trebamo dezinficirati

Sezona je prehlade i gripe, a oslabljeni organizam laka je meta brojnim bakterijama. Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo rijetko

1. Mobitel

Mobiteli su najveći prijenosnici bakterija te su se prema brojnim istraživanjima pokazali zagađenijima čak i od WC daske.

S obzirom koliko često posežemo za mobitelima, kao takvi plodno su tlo za prehlade i gripe. Stoga je potrebno redovno dezinficirati mobitel koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nježno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibre na koju možete nanijeti sprej za čišćenje te prebrišite ekran.

2.Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno ga isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tipki. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom, tastaturu prebrišite suhom krpicom od mikrofibre.

3. Kvake

U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Stoga je tokom sezone gripe i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinficirati maramicama koje sadržavaju alkohol.

4. Kuhinjska radna površina i sudoper

Vjerojatno pokušavate održati svoju radnu površinu u kuhinji čistom cijele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlade i gripe. Budući da je ovo mjesto gdje porodica okuplja i dotiče razne površine ovo područje je važno dobro očistiti od bakterija. Poprskajte i obrišite cijelu površinu dezinfekcijskim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoper.

5. Plišane igračke

Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, također mogu biti izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dijete bilo bolesno, pobrinite se da njihov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Provjerite etiketu na plišanoj životinji da vidite može li ići uma[ini.

Gdje je to dopušteno, stavite igračku u perilicu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili bakterije potencijalnu zarazu.

(Zadovoljna.hr)