Praznik mimoze: U toku je velika hercegnovska manifestacija

Početkom vikenda iza nas oživjelo je 49. izdanje Praznika mimoze, brenda crnogorskog grada Herceg Novog

Uprkos lošem vremenu i na primorju, ništa dobro raspoloženje ljudi nije moglo pokvariti, iako je zbog crvenog meteo alarma otvaranje tradicionalne manifestacije izmješteno s planiranog glavnog gradskog trga u Dvoranu Park.

Praznik mimoze otvoren je koncertom muzičke zvijezde Nine Badrić, koja je svojim hitovima zabavljala publiku u petak navečer.

Veselo je bilo i sutradan na ulicama kada je povorka mažoretkinja, trombonjera i muzike krenula prema Baošićima, gdje se održavala Fešta od mimoze, ribe i vina, dok se navečer, u Institutu “Dr. Simo Milošević” u Igalu, odigrala vrhunska žurka – maskenbal – s mnoštvom zanimljivih pa i šaljivih kostima. Noć je proticala u veseloj atmosferi uz pjesme Tijane Dapčević, dok su ispred stagea plesali svi – i maske i gosti zabave.

Praznik mimoze nosi naziv po cvijetu koji se rađa u februaru i karakterističan je za primorski predio. Ovdje se proslavlja još od 1969. godine plesovima, karnevalima i maskenbalima.

“Ovo je najvažnija manifestacija koja se ne održava u sezoni, jer u zimskim mjesecima privuče veliki broj gostiju iz regiona. Trudimo se da je svake godine unaprijedimo, a sada je jedan od prioriteta i njena popularizacija van našeg regiona. Kako će sljedeće godine Praznik mimoze doživjeti svoje jubilarno, 50. izdanje, već smo krenuli s planiranjima i učinit ćemo sve da taj veliki događaj bude zapamćen”, rekao je Pavle Obradović, direktor Turističke zajednice Herceg Novi.

Praznik mimoze traje do 25. februara donoseći raznolika dešavanja oličena u sportskim, kulturnim i muzičkim manifestacijama.