Za intenzivu obnovu suhe kože tu je nova Avon Care linija s kokosovim uljem

Tokom stoljeća, kokos se spominje već u vrlo ranim historijskim  izvještajima: u 9. stoljeću u izvještaju o kinezima koji su ga koristili za izradu vlakana, kao i u priči iz 1.001 arapske noći o Sinbadu moreplovcu. Prvi je put kokos ugledao egipatski putnik poznat kao Costas u 5. stoljeću, koji je zabilježio pronalaženje “indijske orahovine”…

 Zimsko vrijeme zahtijeva posebnu njegu lica i tijela, te najnoviji proizvodi s kokosovim uljem iz Avon Care linije donose savršeno riješenje. Uvijek u trendu, poštujući sezonu i potrebe korisnica, Avon koristi kokosovo ulje kao poseban sastojak za intenzivnu obnovu kože izmorene zimskim temperaturnim promjenama i boravkom u suhom zraku.

 

7 je prednosti linije s kokosovim uljem:

  • pruža cjelodnevnu hidrataciju
  • dubinski njeguje kožu
  • suhoj koži donosi olakšanje
  • vraća osjećaj mekoće i ugode
  • pruža nježan, omiljen miris kokosa
  • brzo se upija
  • ne ostavlja masni trag na koži

Cocos nucifera, poznatiji kao kokos, sadrži više od prosječnog sadržaja vode u plodovima, i za taj kokosov sok svi znamo. Međutim, kao što je ilustrirano njegovom historijskom upotrebom, različiti dijelovi ove svestrane orahovine, kao i stablo iz koje dolazi, osim što nude pitku vodu, imaju bezbroj drugih prednosti. Stoljećima, ulje proizvedeno od kokosa bilo je ključni sastojak u kozmetičkim proizvodima koje su pravile i koristile zajednice širom svijeta. Zbog svoje sposobnosti da hidratizira i održava kožu, pojačava rast i sjaj kose, kokosovo ulje i dalje je jako važan stalan kozmetički sastojak u proizvodima – obično kao hidratantna krema, gel, sapun ili šampon – kako bi se poboljšao izgled i njegovala kosa i koža.

Avon Care linija s kokosovim uljem sadrži sljedeće proizvode:

Gel za tuširanje (400 ml), 4,50
Krema za lice (100 ml), 4,50
Univezalna krema za lice, ruke i tijelo (400 ml), 5,50
Krema za ruke (100 ml), 1,90* uz narudžbu bilo kojeg drugog proizvoda iz brošure.